сряда, 25 февруари 2015 г.

Вдъхновение за вас - албум с халки

Привет, приятели!
Днес съм ви приготвила едни много нетипичен за мен албум - с халки. аз почти не правя такива, но знаете колко обичам да експериментирам и да се предизвиквам сама себе си. а го направих с халки, защото исках цялото тяло да е от мукава, страниците включително. Много се забавлявах докато експериментирах  различни техники и пробвах нови продукти. Голямо мацане падна, но накрая усилията си заслужаваха!




Пожелавам ви приятно майсторене
Ем

сряда, 18 февруари 2015 г.

Вдъхновение за вас - шаби шик

Привет!
Днес ще ви покажа един албум, в стил шаби шик С този албум много си играх, защото исках да е наистина специален. За това използвах различни микс медия техники и материали, за да украся корицата. Поиграх си със шаблони, структурна паста, гесо и цветни спрейове. За разкош сложих една рамка от полимерна глина, която ми подари Дани, цветя и малко изрязано ключе. Поиграх си да направя и цвете от дантела, която сама боядисах, а за центъ ползвах едно от кръглите стикерчета на Зара. Хартиите, които ползвах са прекрасните Botanical Notes. В началото бях леко скептична към тези хартии, защото една част от тях са със златното фолио, което на мен ми се струва много кичозно. Но когато ги разгледах на живо се оказаха невероятни.


Вътре го оставих много изчистено и семпло, дизайнерските хартии свършиха цялата работа :)



Надявам се, че това ще ви вдъхнови да пробвате нови техники в украсата на вашите албуми
Гуш
Ем

петък, 13 февруари 2015 г.

Нашите полезни съвети - алкохолни мастила

Привет!
Както знаете, нашият клуб вече има традиция да се събира всяка последна събота от месеца. Това много ме радва, защото тези срещи са страхотно зареждащи и забавни. Но аз много държа да има и полезни елементи и именно за това започнах с демонстрациите на най-различни теми по време на срещите. И понеже знам, че винаги, когато има такова нещо, хората, които не са успели да дойдат съжаляват, че са го изпуснали, реших да правя клипчета на тези демонстрации. Така всеки от клуба ще може да ги гледа :) Надявам се, че това ще ви бъде полезно и ще се радвам да чуя отзиви за това начинание.

Днес ще ви покажа клипчето от първата демонстрация. Тя се оказа доста дълга и за това се наложи да отрежа една част от оригиналното клипче. Вие вече сигурно сте видели съкратената версия, която пуснах преди известно време. Е, това е оригиналното клипче, което е близо половин час.


 

Ако пък ви идва в повече, тук ще намерите съкратената версия, в която съм подбрала най-важното.

петък, 6 февруари 2015 г.

Нашите полезни съвети - апликатори за мастила

Привет!
Днешната тема са апликаторите за мастила. Ако ползвате мастила, сигурно знаете, че те не служат само за печатане, а с тях могат да се правят купища интересни и ефектни техники. Има голямо значение какви мастила ще ползвате, защото с различните мастила се постигат различни ефекти. Но освен това има и голямо значение какви апликатори ще ползвате, когато ги нанасяте. Има няколко основни типа апликатори за мастила, като в тази публикация ще се опитам да ви разкажа по малко за всеки едни вид, а също и кое за какво се ползва.

Да започнем с най-разпространения апликатор за мастила - уредът на Ranger.






Той е създаден специално за дистрес мастилата и представлява една дървена дръжка със сменяем тампон. Уредът идва с два тампона, като може допълнително да си купите още.





Самите тампони могат да се мият, но аз лично ви препоръчвам да ползвате различни тампони за различните мастила. Уредът е много удобен и с него много лесно се прави преливането, което е една от най-често използваните техники с дистрес мастила.


Но освен за дистрес, тези апликатори стават идеално за всякакъв вид мастила на водна основа, включително бои. Стига ви да имате едно уредче и може да го ползвате с всички водни мастила и бои, с които разполагате. Просто трябва да вземете повечко допълнителни тампони.

Вече има и нова версия на този уред с кръгла форма. То е същото като стария уред, просто по-малко и с кръгли тампони. Ще си кажете - това пък за какво ми е като си имам правоъгълното?! Ами разликата е в начина на нанасяне на мастилото. При правоъгълното мастилото може да остави следа от ръб, докато с кръглия апликатор няма такава опасност. С него много по-лесно се работи върху шаблони и ефектът на преливане е много по-добър, особено ако работите с бои. 



 Тези апликатори могат да се ползват и с тампони, предназначени за алкохолни мастила. Ще ги познаете веднага - те са много тънички и са направени то филц. Това е много важно, защото  в обикновените тампони мастилата попиват и не може да ги нанасяте. Тампоните от филц задържат мастилата на повърхността си и може да ги нанасяте лесно и съответно да правите най-различни техники. 



Следващи в редичката с апликатори са така наречените Sponge Daubers. Те представляват малки напръстничета с гъбичка накрая. Подходящи са за всякакъв вид водни мастила, но не работят добре с бои. При тях основен минус е че трябва да имате по едно за всеки цвят мастило, за да не зацапвате мастилата си.



Подобни тампони има в най-различни форми и модели, макар не всички да са така удобни. Отново трябва да имате един тампон за всеки цвят и вид мастило.



Дуг тип апликатори са гъбичките с дълга дъжка (или т.нар. тампон четки). Те са изключително подходящи за акрилни бои, тъй като бързо може да покриете голяма повърхност без да оставяте следи от четка. Много са удобни за работа, но не са подходящи за покриване на малки повърхности, тъй като не са така прецизни. 


Мастила може да се нанасят и с обикновени гъбички за грим. Триъгълните гъбички за фон дьо тен са идеални за целта. Голямото им предимство е, че те са много евтини и се намират лесно. Но имайте предвид, че с тях преливането на цветове не става така плавно, доста повече си цапате пръстите, а освен това самите тампони поемат повече мастило, от колкото специализираните такива. 




А ето и едно хитро клипче как да си направите сами такова апликаторче от тампон за грим и бутилка от вода.




Надявам се, че това ви е било ползно!
Приятно изкарване на уикенда!
Ем

сряда, 4 февруари 2015 г.

Вдъхновение за вас - Като на бал

Привет!
Замисляте ли се вече за сезона на баловете? Аз определено да! Защото като времето лети, ей сега ще дойде Май :) А няма по-прекрасен подарък за една абитуриентка от албум, в който да запази спомените от приказната вечер. А пък ако май ви се струва далече, не забравяйте, че Март вече чука на вратата и съм сигурна, че всяка майка би се радвала на един такъв подарък.
Ето какво измайсторих аз за една прекрасна дама в разкошните червено и горчица.





Ще се радвам да видя и вашите проекти, които както знаете може да споделяте с нас в групата ни във Фейсбук - Скрапбукинг БГ.

Приятно майсторене
Ем