четвъртък, 14 юли 2011 г.

Предизвикателство Пънч мания!!!

Личи ви, че сте се забавлявали много при направата на безкрайна картичка. Всичките са толкова забавни, весели, шарени!!!

Победителят е Mila със супер идейната си картичка от картички:) Представям си каква играчка е било с това изрязване и украсяване на всяка отделна картичка. Браво!!! Можеш да си вземеш наградата по всяко време в нашето магазинче.



Топ 5 няма да има поради малкото участия, но искам да спомена още едно участие, което буквално беше на една мъничка миниатюрна крачка от победата и това е Ne11.

Браво на всички!
Рали

**********************

Здравейте, скъпи дами!

Ето че отново е мой ред да ви измисля задачка, с която да предизвикам креативността ви.

Преди известно време в магазинчето ни дойде една дама, която специално е пътувала от провинцията, за да ни види и по-конкретно да види пънчовете. Тя самата имала 84 отделни пънча! Представяте ли си толкова много перфоратори на едно място? Аз самата съм доста по-скромна и много рядко ползвам пънчове, но пък не отричам, че има такива, които си заслужава да притежаваш. Дори аз се поддадох на пънч манията и наскоро си взех първия пънч. Сигурна съм, че няма да е последният... А докато аз се приготвям да трупам пънчове ми хрумна весела идейка за новото предизвикателство.

Задачата ви е, да използвате поне три различни пънча в един проект. Тук отварям една голяма скоба, защото считам, че няма да е честно, ако не дам възможност на хората с машини за рязане да покажат прекрасните формички за рязане, с които разполагат, та в тази връзка формички за рязане на машина, каквито например са Nestabilities на Spellbinders както и подобните на тях също влизат под този знаменател. Може да се развихрите в каквито проекти си пожелаете. Може да ползвате само пънчове в три различни формички, или пък да съчетаете с бордюрен пънч или пънч за ъгли, а защо не и фон изрязан с машина в нестандартна форма?! Възможностите са безкрайни! Творете и се забавлявайте!

Наградата за победителя е ваучер за 15 лв. за покупки от магазинчето ни.

Както обикновено, пускайте линковете си до другата сряда, до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Ем, Рали, Гери и Злати) картичка или проект. Могат да участват само нови картички и проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Ето малко вдъхновение от нас:

Ем:



Рали:



Гери:





Злати:



Успешна творческа седмица от мен,
Ем



28 коментара:

  1. Заслужена победа на Мила.Страхотна картичка!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама разбира се ! При толкова много други хубави картички - предизвикателството печели абонираната Мила , защо ли ми се струва , че нещо работата започна да понамирисва на чиста доза субективизъм :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, Sunshine? Какво имаш предвид под абонираната Мила? Все пак имай предвид, че няма как да сме пристрастни или субективни. Ние познаваме и лично повечето участници в конкурсите и всички те са ни приятели. Как бихме могли да изберем кой от тях ни е най-симпатичен, че да му дадем на него наградата? Още повече, че ние в момента оценяваме 4 човека, абсолютно независимо един от друг. Това изключва субективизма на 1000 %. Просто Мила е добра, не мисля, че може някой да го оспори. По всички критерии картичката й имаше високи оценки, включително прецизност и т.н. Не ми харесва, че въобще може на някой да му дойде наум, че бихме си позволили да сме пристрастни. Ние все пак сме Двете елши, мисля, че досега сте се убедили в професионализма ни във всяко едно отношение.
    Рали

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!Не ми се искаше да се включвам в спора,защото съм наясно как оценявате,и участвам преди всичко за забавление!Но ще се хвана за думите на Рали.Това че Мила е добра означава ли,че почти всеки път,когато взема участие трябва да печели награда?Така просто убивате ентусиазма на останалите участници!
    Нищо лично към никой!
    Лека седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  5. :) Ех, мацки.. Бива ли така... Повярвайте, целия екип прави всичко възможно, за да се избегне субективизма при това според мен ни се получава успешно.

    Като се замислите - ако избирахме победителите на случаен принцип и два поредни месеца се паднеше един и същи човек - сигурно щеше пак някой да нададе вой, че копчето се цъка по 100 пъти, за да се падне човека, който ние искаме..

    Знам, че българите все сме едни такива подозрителни - дали няма "нещо гнило в Дания"... Но нека не се водим по прословутата поговорка "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле."

    ОтговорИзтриване
  6. Много мъчно ми става, че говорите такива неща... В крайна сметка, какво предпочитате, да е на рандъм принцип и всяка картичка да има равен шанс и да няма никакво значение кой се старае, кой се развива, кой е добър. Това няма ли да убие ентусиазма? Не знам, аз като съм участвала примерно в предизвикателство на Hero Arts съм се вълнувала 1000 пъти повече, защото знам, че ако победя ще е защото някой ме е оценил подобаващо, а не защото съдбата е решила така....А и думи от хора, които самите те правят великолепни неща.... не знам, според мен не е честно, да верно че няколко предизвикателства печели Мила, но иначе почти не ни се е повтарял участник победител. И какво, защото виждаме, че е спечелила някой преден път нарочно да й намалим оценките? Къде отива тогава субективизма?
    Рали

    ОтговорИзтриване
  7. Рали!В никакъв случай не предпочитам рандъма!Аз за себе си зная,че сте оценили работата ми и развитието ми!Някой със същата сила може да се разсърди,че от 5-6 предизвикателства насам съм постоянно в топ 5.Аз също харесвам много всичко,което Мила е показала досега!Но и картичката на Ne11 също е много красива,така че в такива случаи можете да допуснете някакъв компромис,което в никакъв случай няма да ви направи по-малко субективни!Мисля да спра до тук по въпроса!
    :))))))
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. Голди , благодаря ти много , че ме подкрепи , защото вече започнах да се чудя само аз ли забелязвам факта , че почти всеки път предизвикателствата печели един и същи човек . Аз затова вече изобщо не участвам . Силно се съмнявам , че ако се избира на случаен принцип това би могло да се случи . Освен това мога да посоча поне 5 човека , чиито картички са много по-хубави от тези на Мила , но явно не са по вкуса на Двете Елши и на петте оценяващи . Не искам да изпадам в спор , но мисля ,че всеки има право да сподели мнението си . Поздрави и успех на всички ентусиазти , които все още имат желание да участват в предизвикателствата ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Ех, честно казано дълбоко ме разочаровате... За пореден път се създава драма от ... нищо. Отново казвам, че няма как да сме субективни. Sunshine, истината е, че хората, които участват в предизвикателствата, повечето ги познаваме лично вече след близо 2 години. Ganima ни е приятелка, идва често в магазинчето, Kalysto ни е подарявала картички и винаги ни е била близка по душа, Красимира познаваме от много време, била е на работилнички .... да продължавам ли? Ние познаваме всички хора (включително и с теб се познаваме) и всички са ни близки и симпатични и приятели. Как мислиш решаваме кой ни е по-симпатичен? И то еднакво и на петте? Не мислиш ли, че е супер НЕЛЕПО! А знаеш ли какво й е на Мила в момента? Тя се старае, супер хубави неща прави и не знам кой би могъл да заяви, че не заслужава. Направихте така, че напълно заслужената й награда сигурно й е тотално горчива вече. И защо никой не се надигна когато преди са се повтаряли победителите? Всеки случай тези коментари не правят добро впечатление, особено от прекрасен човек като теб. Мъчно ми е за Мила... мисля, че тотално ще й убиете ентусиазма, а трябваше да я похвалите...дано е по-широко скроен човек...

    ОтговорИзтриване
  11. Ето сега вече се вбесих!
    Първо поне откакто участвам не са се повтаряли победители!
    Второ Никъде не съм писала,че Мила не заслужава награда!Дори писах че много харесвам какво твори и няма как да е иначЕ!
    и Трето Рали само и единствено Мила ли се старае да създаде нещо хубаво?????
    А на мен например какво ми е всеки път се старая да създам нещо красиво и какво???
    Дори нямате обратна връзка с участниците и нито един път не сте влезли да изкоментирате някоя картичка!(изключвам Гери!)
    Това си е малко неуважително!

    ОтговорИзтриване
  12. Goldie, кометарите ми по-горе бяхa насочени основно към Sunshine и нейния коментар.
    За коментирането, да, права си, за съжаление нямаме никакво време, това ми е наистина тъжно, но с магазина и всичко не ни остава време. Освен това Гери е представител и член на нашия дизайнерски екип, а тя коментира почти всяка картичка, както и благодари на всеки за участието му в предизвикателството. Никога не сме имали желание да сме неуважителни към когото и да било. Ние ужасно много се радваме на всички и с удоволствие разглеждаме всяка една картичка...
    И не си права. Казвайки, че Мила прави прекрасни неща, не съм отрекла, че и други правят прекрасни неща, къде го прочете това??? Но съгласи се като много хора правят великолепни картички, разлика от няколко точки си е пак разлика и някой печели, а друг с хубава картичка си казва, не е честно и моята е хубава.... разбираш ли ме?
    А за статистиката от последните последните предизвикателства: Мила - 3 пъти, Марта - 2 пъти, Красимира Иванова, Nelly, Kalysto, Craft-diva, Dimi, Green-eyed girl, Donika, Kami, Chona, Bubeto... а и преди се е случвало да се повтарят победители. Може да разгледаш назад.
    Нека прекратим този разговор, явно наистина не се разбираме правилно.
    Отново давам гаранция, че:
    1. винаги сме безпристрасни
    2. уважаваме всеки един от вас и определено повечето от вас заслужават бурни аплодисменти за нещата, които творите
    3. намеренията ни винаги са добри, за нас всичко това ни е толкова на сърцето, повярвайте ми нямаме желание никой да нараним....
    Make love, not war...
    Рали

    ОтговорИзтриване
  13. И аз искам вече да прекратим.И повярвай ми наясно съм как оценявате!С Гери говорихме за това на живо.Знам,че сте безпристрастни!И аз казвам вече PEACE!
    Никак не обичам конфликтите и не съм такава личност,просто малко се засегнах и повярвай пиша със сълзи на очи!Не искам никого да огорчавам!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  14. И аз правих безкрайна картичка, но когато видах тази на Мила знаех че тя трябва да спечели. Картичката и е с много детайли,много видове трехника и предполагам колко усилие и е коствла, та аз се измъчих с 4-5 таралежчета.Аз бих слжила по-малко цветове например,но пък всеки си е субективен и това е факт.
    Елшите са тези,които трябва да решат кой е победител,ами защото това си е ТЯХНОТО предизвикателство. Много се надявам да не решат да минат на "случайно" избиране,че ще ме изгубят като състезател.Който иска случайно,да си пуска тото, а пък има и стотици предизвикателства на този принцип.Аз се амбицирам за всяка игра именно,защото се оценява какво и как си направил.Всеки път се надявам да спечеля и всеки път ми е малко криво, че не съм точно аз. И ако някой каже друго,значи не е искрен.
    Но не трябва да се умаловажава това,което са направили другите.Много ми харесва работата на Мила и се надявам тази дискусия да не я е огорчила.Пък и целта на правенето на картички май беше да се забавляваме...?!

    ОтговорИзтриване
  15. Аз докато напиша коменртара той спора свършил ;)
    Усмивки на всички и по-малко нерви в жегата!

    ОтговорИзтриване
  16. Съжелявам , сигурно аз съм виновна за този спор , но чувството ми за справедливост беше провокирано и не можех да си замълча ! Права е Калисто - предизвикателството си е ваше и можете да избирате когото си искате !
    Не съм имала намерение да ви обидя и няма да пиша повече коментари .

    ОтговорИзтриване
  17. Sunshine, да ти кажа, сега като се замисля - много би ме улеснило ако беше права. Да не мислиш, че на мен ми се попълват по 5 оценки на всяка картичка, всяко едно предизвикателство, независимо дали участниците са 5 или 50. Да отделям по 2-3 часа на седмица, за да мина през всичките блогове, да погледна творбите на всяка участничка и да попълня по нещо във всяка графа със съответния критерий. Знаеш ли колко по-лесно щеше да ми е да не се налага да правим таблици в Excel, за да се сумират оценките на всяка една от нас,за да се излъчи победителя.
    Това го правим още със стартирането на предизвикателството и всички ние отделяме това време всяка божа седмица заради каузата да няма пристрастност, вече повече от година и половина.
    Знаеш ли колко пъти ми се искало да напишем просто ей тъй някой победител на прима виста? Щото съм била болна, заета или просто ме е мързяло да оценявам. Но никога не се е случвало, защото нямаше да е справедливо.

    И да, при този начин на излъчване на победител един от минусите е, че е възможно някой да спечели повече от веднъж. Разбирам демотивираността ти, но както виждате - случаят, заради който водим тази дискусия е прецедент, а не практика. Sunshine, можеш да се върнеш назад и да погледнеш победителите, защото ми се струва, че говориш малко на изуст.

    Голди, абсолютно съм съгласна с теб! И аз съм на мнение, че участниците заслужават уважение и внимание и ние не се стараем достатъчно, защото дори аз намирам време да благодаря напоследък само на участниците в предизвикателствата, които задавам аз. Надявам се обаче, че с общи усилия на всички от екипа да променим това.
    Мен винаги ми е било драго да мине някой от някое предизвикателство и да каже някоя добра дума, за да зная, че все пак някой е видял нещото, което съм направила, независимо че хич не печеля и аз. (какъв парадокс, а):)

    Много, много се надявам, че Утрото ще е по-мъдро от вечерта.:)

    ОтговорИзтриване
  18. Еха,...какъв спор се е заформил отново..докато съм си плискала кротко крачетата на плажа..
    Признавам,че нямах достатъчно време да разгледам всички картички,но..картичката на Мила ми харесва много.
    Предполагам,че и на останалите момичета, които не съм видяла са прекрасни.
    Аз също си харесвам моята картичка, обаче..също така съвсем безпристрастно си знам,че в нея има повече идея и..недостатъчно прецизност (особено в надписитеее...- изобщо не ми се получиха..)
    Признавам, че е страхотно, когато се случи човек да спечели. Веднъж ми се е случвало и..преживяването е прекрасно.
    Нека не разваляме това преживяване на Мила.
    Тя също както и аз прави картички съвсем от скоро, но забелязвам в нея завидно старание и желание да се развива, както и много добро качество на снимките. Не виждам нищо лошо в това.. Аз самата току-що снимах своя картичка и..сега,като гледам цветовете, нямат много общо с оригинала..
    А за коментарите на картичките от авторите на предизвикателствата мога да кажа, че всеки път се възхищавам на коментари, които точно са уловили специфичното във всяка една картичка..То е ясно,че не е никак лесно и отнема много време, но смятам,че действа много стимулиращо на участниците :)
    Радвам се,че спорът е приключил ..
    Съншайн, много харесвам картичките ти и много те уважавам заради това,че открито изразяваш мнението си. Не го намирам за заядливост. Наистина е плашещо това,че всички харесват един творец..Това е много задължаващо към него. Надявам се Мила да издържи на темпото и да не спира да ни радва с прекрасните си картички.
    Калисто, много харесвам всичките ти картички.Имат артистично излъчване и специфичен стил.
    Голди,голям фен съм ти. Виждам,че полагаш голямо старание да показваш нови и интересни неща..
    Няма да коментирам тези,които не са се включили в дискусията :):):)
    Много харесвам дискусиите по принцип. Радвам се,когато в тях има градивна критика, която води до нещо по-добро.
    Изцяло възторжените коментари винаги и за всичко ми звучат ..изкуствено и фалшиво. Може би за това, оценявам високо смелостта на Съншайн да предизвиква дискусии..

    ОтговорИзтриване
  19. С голямо удоволствие се включвам в предизвикателствата на 2-те елши, именно защото не избирате победителя на рандъм принцип! Мисля, че такава победа е много по-ценна! Дори не знам дали бих си сложила в блога значка за победа, която съм спечелила благодарение на късмета си, а не затова, че съм вложила съце и душа в някоя картичка!
    Затова благодаря на 2-те елши, че продължават да избират победител по този начин!
    Но подкрепям момичетата, че ще е много мотивиращо, ако може да влизате в блоговете на участниците и да споделяте мнението си за творческите им усилия, като лично аз се радвам и на градивна критика или съвет как да стана по-добра! Затова ще иползвам случая да благодаря на Гери за това, че споделя мнението си за нашите картички!

    ОтговорИзтриване
  20. Момичета искам да поясня нещо и това вече наистина ще е за последно!Моето радразнение не е точно от това предизвикателство и конкретната картичка!За това предизвикателство това си беше най-добрата!Просто исках да кажа,че Мила си участва във всички предизвикателства и почти винаги нейните картички са мнооого добри!Исках само да кажа,че при този факт не е честно спрямо другите участници,ако от 4 предизвикателства 3 са спечелени от един и същ,човек!На всички останали какво им остава,да си направят картичките и да се надяват,че въпросната дама няма да успее този път да участва и евентуално ще имат някакъв шанс!И може би факта,че сега възроптавам аз например е че това се случва в няколко поредни седмици с една прескок!
    Ще използвам и аз случая да благодаря на Гери,че изказва мнението си,аз например много бих искала да науча какво според вас не ми достига за да мога следващия път да го избегна,за това ми е важно вашето мнение,не само това на Гери.:))))
    Хайде вече усмих и гуш!И лека и мека!

    ОтговорИзтриване
  21. Мили мои, ще направим всичко възможно да поправим това с коментарите, разбирам го и напълно съм съгласна!!! Но ви моля да не се сърдите ако не винаги коментарите са супер положителни. Ще се старая да съм обективна, макар и с риска да не съм всеобща любимка. Но наистина ще се постарая да давам градивна критика, каквато винаги съм се надявала да видя и от вас към моите картички... Радвам се, че настъпи мир и хармония.
    Рали

    ОтговорИзтриване
  22. Здравейте , аз като съвсем новичка имам едно простичко предложение - публикувайте въпросните таблици с вашите оценки. Това е повече от достатъчно поне за мен. Много е трудоемко да се обиколят 40- 50 блога и на всеки по отделно да се отделят 5-6 минути за писане.
    Поздрави и много положителни мисли от мен!

    ОтговорИзтриване
  23. Здравей и добре дошла.
    Повярвай ми никой няма да има полза от такова нещо:) Нека наистина спрем тази дискусия. В крайна сметка наистина това е фирмено предизвикателство и си имаме изграден начин на избиране на победителя. Досега винаги сме успявали да сме безпристрастни и ще се стараем да е така и занапред.

    ОтговорИзтриване
  24. И още нещо като предложение - ако може да определите ден, в който ще публикувате победителя от последното си преизвикателство. Малко е трудно да се проследи иначе - в повечето пъти не го давате като отделна публикация (и съответно не се отразява като нещо ново в блоговете, които следя). Не знам дали се обясних разбираемо, но винаги ми е любопитно кой е победил, а пък се изнервям да влизам постоянно в блога ви и да проверявам. По-добре е да се знае в кой ден от седмицата публикувате победителя и Топ 5 (така, както всички знаем, че публикувате новите си предизвикателства в четвъртък).

    ОтговорИзтриване
  25. Здравей, победителят се публикува в четвъртък в публикацията на предизвикателството. Дори да закъснеем до края на деня ще е посочен.

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте, момичета "за" и "против", виждам че добре сте се позабавлявали в мое отсъствие, пък аз си изкарах едно приятно моренце без и да подозирам какви драми се развиват тук ;)
    "Sunshine" или просто Светла -бъди така добра да имаш доблеста, тъй като работим в един и същ офис да имаш куража и да не трансформираш личната си неприязън в злъчни коментари в интернет :)
    Имай достойнство, Скъпа!
    Защото не случайно ти започваш със злобните коментари, след мойте участия в предизвикятелство не за първи и не за последен път /смея да предположа/, справки за неследящите форума - първата картичка, с която участвах в предизвикателсвото на Елшите - Sketch 2 ;)
    И момечета, аз лично правя картички,за да се забавлявам, да изливам емециите си, да отмарям и наистина ми доставя удоволсвие и смятам да продължа да го правя :)

    ОтговорИзтриване
  27. Скъпа Мила или просто Мила , доколкото виждам , ти изливаш личната си неприязън със злобни коментари ! Аз изразих свободно мнението си , и както стана ясно не само на мен , но и на други хора им е направило впечатление това, че едва ли не си абонирана за класирането в предизвикателставата на Двете Елши . И именно защото имам достойнство не си замълчах и написах коментарите ! Със сигурност щях да ти го кажа лично , обаче съм в отпуск !!! Много добре знаеш , че когато нещо ме подразни - изобщо не си мълча ! Не исках да изпадам в подробности , но понеже много държиш на това , отново ще напиша , че точно в предизвикателството със скеча най много се възмутих, тъй като нито една от класираните картички не отговаряше на зададения скеч, а твоята още по-малко . Но както стана ясно оценяващите си имат свои критерии , таблици , оценки и в крайна сметка избират когото те решат , тоест теб ! Така , че можеш да бъдеш спокойна - следващият път пак ще те изберат и не се съмнявам - ще продължиш да ни демонстрираш манията си за величие !

    ОтговорИзтриване
  28. МОЛЯ ВИ ПРЕСТАНЕТЕ!!! Вече сериозно! Забавлявайте се и стига толкова драма!

    ОтговорИзтриване