четвъртък, 1 септември 2011 г.

Промени и предизвикателство

Мили приятели,

дойде време малко да променим блога ни за предизвикателства, за да е по-интересно за всички ни.

Освен обичайните предизвикателства, с които смятаме още повече да ви заинтригуваме, имаме нужда от още хора, които да се присъединят към елшовото семейство. Затова ви каним да се кандидатирате за гост-дизайнери! Как ще става това?

1. Гост-дизайнерите ще се избират всяко последно предизвикателство преди периода, за който се търсят гост-дизайнери. Те ще бъдат избрани за период от 3 месеца от екипа на Двете елши. Сега по изключение ще изберем гост-дизайнер с това първо предизвикателство, а периода ще е до края на годината.

2. За всеки период от 3 месеца ще избираме по двама гост-дизайнери.

3. Ако искате да бъдете гост-дизайнер, участвайки в съответното предизвикателство, в което изрично казваме, че търсим гост-дизайнери, сложете след името си (GD). С това ще ни покажете, че искате да участвате.

4. Гост дизайнерът ще участва с по-една вдъхновителна картичка или проект седмично по зададената тема.

5. Ще оценява всички участия по предизвикателствата.

6. Ще задава тема, когато дойде негов ред.

7. Ще коментира участията в предизвикателствата, които задава той.

В замяна гост-дизайнерите ни:

1. Ще бъдат част от приятелски и креативен екип.

2. Всеки месец от периода, в който са гост-дизайнери ще получават известно количество материали, които да им помагат за създаването на вдъхновителни картички и проекти.

3. Блогът им ще бъдат показани на блога на Елшите, а техните проекти ще получат още по-голяма публика, защото Елшите имат огромна и наистина страхотна аудитория.

Надяваме се да имате желание да участвате в нашия екип. Успех!!!

********************

Предизвикателство Стиймпънк

Това предизвикателство е за набиране на гост-дизайнери за срок до края на годината. Ако искате да бъдете гост-дизайнер, участвайки в съответното предизвикателство, в което изрично казваме, че търсим гост-дизайнери, сложете след името си (GD). С това ще ни покажете, че искате да участвате.

Тази седмица ще ви предизвикам да излезете от обичайните рамки и да се потопите в атмосферата на Стиймпънка.

Стиймпънкът е жанр в научната фантастика, алтернативната история, фентъзито, която става модерна през 1980 г. и е вдъхновена от произведенията на Жул Верн и Хърбърт Уелс. Стиймпънкът използва сетинг, в който парата все още се използва често и е вдъхновен от модата, културата, индустрията и схващанията на Викторианската епоха, основно в Англия.



Стиймпънкът включва елементи като чаркове на машини, часовници, очилца (googles), чудновати машини (основно летящи) и какво ли още не. Стиймпънкът е много популярен сред почитателите на готиката, викторианството, киберпънка, индустриалната музика. Стиймпънк модата пък е вдъхновена от Викторианския период - корсети, къси сака, бюстиета, рокли и аксесоари като кръгли очила, шапки, джобни часовници, дантелени чадъри.



Наградата за победителя е ваучер за 15 лв. за покупки от магазинчето ни.

Както обикновено, пускайте линковете си до другата сряда, до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Ем, Рали, Гери и Злати) картичка или проект. Могат да участват само нови картички и проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Ето малко вдъхновение от нас:

Рали:



Злати:



Гери:



Ем:



Тази седмица ви предизвиквам да направите картичка или проект, вдъхновен от това течение.

Успех и приятно майсторене, Рали



7 коментара:

  1. Страхотна възможност:) Много се радвам:) Аз обаче ще се включа следващия тур, че сега с тази дипломна работа времето ми е малко;)Идеята ви е супер.
    Успех на всички!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво, и гостуването на дизайнери и чудесната тема за предизвикателство! Поздравявяам ви най-сърдечно за това!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно звучи - и промените, които сте решили да павите, и новото ви предизвикателство.

    ОтговорИзтриване
  4. Знаех си, че ще дойде времето и на това предизвикателство! :)

    А идеята за дизайнери предоставя много добра възможност за изява. Сигурна съм, че всеки си мечтае за това местенце във вашия екип.

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересно предизвикателство , но от всичко, което прегледах набързо за този стил , ми се струва , че проектите ще са доста минорни да не кажа мрачни :)) Успех на всички и поздравления за направените нововъведения и промени !

    ОтговорИзтриване
  6. ММММММ Страхотно предизвикателство! Темата е много интересна и съм сигурна, че ще се появят страхотни неща! А пък човек да стане част от дизайнерите тук...... просто нямам думи !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни сте момичета,идейте ви са безкрайни,поздравления!А за нововъведенията -давате невероятна възможност за изява,мисля че всяка една от нас си мечтае за това поле!Благодаря ви,за възможността която давате и за невероятното удоволствие ,с което всеки път участвам!

    ОтговорИзтриване