неделя, 1 януари 2012 г.

Януарско предизвикателство - Уютна зима

Мили приятели,

Честита Нова година! Искаме да ви пожелаем много щастливи моменти през новата година, здраве, радост, късмет, любов и нестихващо творческо вдъхновение!

Днес е и първия ден, в който започва нашето ново предизвикателство. Правилата можете да намерите тук:

Тема:

"Уютна зима"

Описание:

Зима е и снегът се сипе тихо по покривчетата на къщичките, затрупвайки всичко навън.
Деца си играят в пухкавия сняг, строят снежни крепости, сглобяват снежни човеци или просто се замерят с топки. Загърнати в топли шалове и с меки ръкавички, всички хора обичат играта в снега. А след това кой не мечтае за стопляща чаша чай пред горящата камина?

Цветова комбинация:

Снежно бяло, ледено синьо, вечерно синьо, кристално прозрачно, стоплящо червено.Елементи за вдъхновение:

Снежинки, шалчета, ръкавички, кънки, шейна, снежен човек, чайник, чаши за чай, курабийки.(Вдъхновение от чуждестранни блогове и страници в Интернет.)

Можете да участвате в колкото категории поискате и с колкото проекта искате. Важното е те да не са били публикувани досега в блога ви, т.е. да са нови и направени след задаване на темата ни. Наградите ще получат проекти във всяка една категория, избрани от нас петте (Рали, Ем, Злати, Светла и Нели) в зависимост от следните критерии:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата / цветовата комбинация на предизвикателството
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Категория Хартиени изкуства:

Тук ще можете да показвате вашите картички, скрапбукинг странички и албуми, оригами, киригами, декорации и всякакви други красотийки, направени от хартия. За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е задължително да следвате темата като използвате поне един от зададените елементи за вдъхновение. Не сте ограничени да спазвате цветовите комбинации, които ще вървят с всяко предизвикателство, но ако прецените може да ги използвате.

Наградата за победителят е този великолепен перфоратор на Martha Stewart:и едно от най-веселите блокчета хартии на Memory Box - Феичка:Ето и вдъхновение от нас:

Рали:Ем:Злати:
Нели:
Светла:Категория Бижута:

Тук по темата можете да участвате с ръчно направени от вас бижута без ограничение в материалите (мъниста, полимерна глина, метал и др.) и вида на бижуто (обици, гривни, колиета).
Към темата има и цветова комбинация. Ако няма как да пресъздадете самата тема, достатъчно ще бъде да сте спазили цветовата комбинация, като трябва да използвате поне три цвята от комбинацията, която сме ви задали.

Наградата е 60 броя SWAROVSKI ELEMENTS кристалчета и перли по ваш избор.

Ето малко вдъхновение от нас:

Рали:Нели:Категория Изкуства с текстил – плат и филц:

Знаем, че много от вас шият разни прекрасни неща – тук е мястото да участвате с тях, стига проектите ви да са свързани с темата, която е зададена. За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е достатъчно да следвате темата като използвате поне един от вдъхновяващите елементи и/или да сте спазили цветовата комбинация, като ако изберете водещото да е цветовата комбинация, трябва да използвате поне три цвята от нея.

В предизвикателството ни няма да участват проекти с шиене на дрехи и плетене.

Наградата е 0.5 м от един истински вдъхновяващ плат - дамаска, докаран за вас от Англия:Ето и вдъхновение от нас:

Злати:Рали:

Уютна къщичка, която ще пази чая ви топъл за по-дълго време.


Пожелаваме ви приятно майсторене!

Двете елши

Пускайте линковете си към всяка категория тук до края на 31 Януари 2012:


15 коментара:

 1. Честита Нова Година!На целият ви екип пожелавам много здраве, щастие, любов и успех във всяко начинание!

  ОтговорИзтриване
 2. честита нова година на всички, желая ви здраве , много успехи, спокойствие и усмивки! Искам да попитам за това предизвикателство трябва да използваме всички цветове, които са на палитрата и може ли да има и други или това е само пример и ние си решзшаваме какви да са цветовете изцяло?

  ОтговорИзтриване
 3. Здравей и честита нова година и на теб, както и на всички елшови приятели.
  За цветовата комбинация много значение има в коя категория ще участваш. При бижутата е задължително поне 3 цвята да са използвани от комбинацията. Могат да се използват и други цветове, но трябва да ги има и тези три. А при другите проекти можеш да избереш - дали да следваш цветовата комбинация или не, но пък трябва поне един от вдъхновяващите елементи да използваш - снежинка, шалче.... и т.н. Дано е ясно, ако не, питай!
  Поздрави,
  Рали

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте, момичета :)
  Предизвикателството ви е чудесно, а още по-страхотно е това, че има и категория за бижута :)
  Имам един въпрос - с колко творби имаме право да участваме специално за тази категория? Може ли да се участва с комплект - колие, обеци и пръстен/гривна ?

  ОтговорИзтриване
 5. Здравей, благодаря ти за хубавите думи, много се радвам, че ти харесва идеята ни! Можеш да участваш с колкото нещица пожелаеш и с каквото бижу пожелаеш, отделно или комплект.
  Успех!
  Рали

  ОтговорИзтриване
 6. Идеята е чудесна. Аз от скоро се интересувам от крафтинг и научих много неща от вас. С удоволствие ще участвам!

  ОтговорИзтриване
 7. Честитта Нова година! Много красиви неща видях!
  ПП Само едно нещо ме подразни - краднатите снимки. Поне източник сложете - те авторите ня някой се виждат по стила, но все пак.

  ОтговорИзтриване
 8. domoshar, Честита и на теб!
  Това не са краднати снимки, всичко проекти са наши, а най-първият колаж се нарича Inspiration и е нещо много разпространено в чуждестранното интернет пространство. Няма как да се дадат източници, защото представлява нещо като куилт със снимки на различни автори и досега не съм видяла в чуждестранното пространство да се дава източник, защото в повечето случаи няма как да се проследи откъде е дадената мъничка снимчица. Тези "вдъхновения" целят само да покажат цветово съчетание. А и ние не никъде не сме споменали, че са наши:) Ще напишем Интернет вдъхновение ако така ще е по-добре и ясно!
  Рали

  ОтговорИзтриване
 9. Ох, добре, че навреме видях, че съм объркала линковете, иначе щях да пропилея шансовете светът да види моите майсторийки. :-)

  ОтговорИзтриване
 10. Януарско предизвикателство - Уютна зима. Мили приятели,Честита Нова година!

  ОтговорИзтриване
 11. Привет от нас... Бих се радвала да попитам дали може да ползвам тази моя публикация, малко обаче, е като онази приказка в която рибарката дъщеря дошла нито гола, нито облечена, нито на яздейки нито ходейки, и нито по светло, нито по тъмно. Ето линче към публикацията, моля споделете дали става... Поздрави от другата страна на дъгата.

  http://ivaalex.blogspot.com/2012/01/blog-post_19.html

  ОтговорИзтриване
 12. Категория Текстилни изкуства - Януари- ако прецените че предложенията не отговарят на зададената тема махнете снимката

  ОтговорИзтриване
 13. Hi :O) and thanks for stopping by my blog.
  Sorry that I can't read what you wright here on your blog, but I like looking at it :O) and your beautiful creations.
  Hugs, Jóna

  ОтговорИзтриване
 14. Защо не мога да кача снимка в януарското предизвикателство.Нова съм в блога.
  Моля помогнете

  ОтговорИзтриване
 15. Здравей, ако имаш блог, просто слагаш линка към публикацията като натиснеш бутона add link в съответната категория. Ако нямаш блог, слагаш линк към снимката където си я качила - пикаса, фейсбук...

  ОтговорИзтриване