четвъртък, 27 май 2010 г.

Предизвикателство Нежност и любов...

Тази седмица сме гости на Картичкофуриите, така че пускайте линковете си на техния блог.

Любовта, това прекрасно чувство, има толкова много форми и измерения, всяко едно със своята красота. Но когато обърнем глава назад и се замислим за нашето творчество, нашето собствено усещане за това чувство, някак си винаги това е свързано с червеното, със сърцата, с розите. А любовта може да се изрази с много повече символи, от един цвят, една форма и едно цвете. Защото любовта има много лица и за всеки тя е различно усещане, различна представа.
В творчеството има цяло едно направление, наречено символизъм, според което всеки един предмет може да бъде описан като препратка към нещо друго. Или с други думи казано - ние сме свикнали да представяме любовта чрез нейните стандартни символи - сърцето, червения цвят и розите, но всеки един цвят, всяка една форма, всяко едно цвете и всеки един предмет може да поражда чувство на нежност и любов в получателя.
Задачката ви за тази седмица е следната, направете картичка, която да представя нежност и любов, без да ползвате червен цвят, рози или сърца. Нека разчупим малко стереотипа за любовна картичка ;)

А ето и малко вдъхновение. Това е едно прекрасно стихотворение, на Пенчо Славейков, последовател на символистите. То ми е след любимите, защото чувството за любовта е представено чрез нещо съвсем нетипично - един аромат на китка свежи цветя.

Во стаичката пръска аромат
оставена от тебе китка цвете,
тоз аромат душата ми в мечти
при теб унася, свидно мое дете.

И виждам те унесена в мечти
за мен, подпряла чело на ръцете...
Во стаичката пръска аромат
от теб оставената китка цвете.


Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Светла, Ем, Рали и Гери)картичка или проект. Могат да участват само нови картички или проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

МОЛЯ ВИ, ПУСКАЙТЕ СНИМКИ, НА КОИТО СИ ЛИЧИ КАКВО Е СНИМАНО. Разбираме, че не всеки има добър фотоапарат, но поне трябва да се вижда самата картичка. Тя може да е прелестна, но ако снимката е много лоша, няма да можем да я оценим подобаващо.

И малко вдъхновение от нас:

Ем:





Рали:



Гери:





Светла:



И наградата:



Успех на всички и много творческо вдъхновение от мен Ем!

Няма коментари:

Публикуване на коментар