неделя, 11 март 2012 г.

Мартенско предизвикателство - Песента на птиците

Тема:

“Песента на птиците”

Описание:

Март е месецът, в който природата започва бавно да се пробужда от зимния си сън. Дръвчетата започват да напъпват, ледовете и снегът се топят, кокичетата цъфтят, а въздухът отново се изпълва с весела птича песен.

Този месец ще ви предизвикаме да посветите проектите си на песента на птиците.

Цветова комбинация:

Чисто бяло, бебешко розово, топло розово, бебешко синьо, аква, лагуна, млечно зелено.Можете да участвате в колкото категории поискате и с колкото проекта искате. Важното е те да не са били публикувани досега в блога ви, т.е. да са нови и направени след задаване на темата ни. Наградите ще получат проекти във всяка една категория, избрани от нас петте (Рали, Ем, Злати, Светла и Нели) в зависимост от следните критерии:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата / цветовата комбинация на предизвикателството
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Елементи за вдъхновение:

Птици, музика, ноти, клетка, крила, къщички за птици.

Категория Хартиени изкуства:

Тук ще можете да показвате вашите картички, скрапбукинг странички и албуми, оригами, киригами, декорации и всякакви други красотийки, направени от хартия. За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е задължително да следвате темата като използвате поне един от зададените елементи за вдъхновение. Не сте ограничени да спазвате цветовите комбинации, които ще вървят с всяко предизвикателство, но ако прецените може да ги използвате.

Наградата за победителя е: (по-късно днес ще ви я покажем)

Ето и вдъхновение от нас:

Злати:


Светла:


Нели:Рали:


Категория Бижута:

Тук по темата можете да участвате с ръчно направени от вас бижута без ограничение в материалите (мъниста, полимерна глина, метал и др.) и вида на бижуто (обици, гривни, колиета).
Към темата има и цветова комбинация. Ако няма как да пресъздадете самата тема, достатъчно ще бъде да сте спазили цветовата комбинация, като трябва да използвате поне три цветове от комбинацията, която сме ви задали.

Наградата е 60 броя SWAROVSKI ELEMENTS Xilion кристалчета и кристални перли по ваш избор.

Ето и вдъхновение от нас:

Рали:


Нели:


Категория Изкуства с текстил – плат и филц:

За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е достатъчно да следвате темата като използвате поне един от вдъхновяващите елементи и/или да сте спазили цветовата комбинация, като ако изберете водещото да е цветовата комбинация, трябва да използвате поне три цветове от нея.

Наградата за победителя е половин метър от уникалния плат на Tilda - Ориенталска птица и 3 панделки в същите цветове:Ето и вдъхновение от нас:

Злати:


Рали:
Ем:


(вдъхновено от брошките в блога Bugs and Fishes by Lupin)
13 коментара:

 1. Оле момичета ,хипопотамката на Злати много ми хареса и в двата варианта ,просто блестящо,другите момичета също са се справили Честита Баба Марта!!

  ОтговорИзтриване
 2. Честита Баба Марта!Да продължавате все така да ни радвате със своите творения и красоти!

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотно ново предизвикателство! Тъкмо съм си поръчала едни дизайнерски хартии с птици и нямам търпение да намеря малко повече време да реализирам нещо :-)

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря, прекрасна тема... Поздрави.

  ОтговорИзтриване
 5. И аз ви благодаря за чудесната идея:)

  ОтговорИзтриване
 6. Момичета, отново ви напомняме, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при хартиените изкуства да сте използвали поне един елемент от вдъхновителните. Иначе проекта ви ще бъде дисквалифициран.

  ОтговорИзтриване
 7. Момичета,нещо се обърках, моля да изтриете участието ми, при текстилните изкуства,тъй като всъщност нямам никакъв птичи елемент.

  ОтговорИзтриване
 8. Момичета,нещо се обърках, моля да изтриете участието ми, при текстилните изкуства,тъй като всъщност нямам никакъв птичи елемент.

  ОтговорИзтриване
 9. Здравей Дени, всъшност няма да ти изтрием участието, защото изискването за използване на вдъхновяващ елемент е само и единствено задължителен при хартиените изкуства. За всички други категории е по желание.

  ОтговорИзтриване
 10. Здравейте момиче!
  Прекрасна тема сте избрали за март месец :)
  Искам да ви попитам на 31 в колко часа свършва приемането на участия?
  Благодаря предварително за отговора :)

  ОтговорИзтриване
 11. Здравей Поли,
  в 00:00 часа на 1-ви Април свършва.

  ОтговорИзтриване
 12. Кога ще разберем кои са победителите и какво е новото предизвикателство?Нямам търпение :)

  ОтговорИзтриване