неделя, 8 април 2012 г.

Априлско предизвикателство - Великден

Тема:

“Великден”

Описание:

Великден е един от най-красивите празници през годината. Заради своята религиозна значимост, но и не само. Това е прекрасно време, когато природата вече се е събудила за живот, дърветата цъфтят, малки пиленца щъпуркат из тревата и всичко е някак изпълнено с позитивна енергия. Време, в което сме заедно със семейството си, украсяваме дома си празнично и се веселим.

Ето защо този месец ще ви предизвикаме да посветите проектите си на Великден.

Цветова комбинация:

Цветовата комбинация е шарена, свежа и весела като самия месец.Елементи за вдъхновение:

Яйца, пиленца, кокошки, зайци, моркови, овчици, агънца, гнездо, кошнички.(Вдъхновение от различни Интернет източници).

Можете да участвате в колкото категории поискате и с колкото проекта искате. Важното е те да не са били публикувани досега в блога ви, т.е. да са нови и направени след задаване на темата ни. Наградите ще получат проекти във всяка една категория, избрани от нас петте (Рали, Ем, Злати, Светла и Нели) в зависимост от следните критерии:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата / цветовата комбинация на предизвикателството
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Категория Хартиени изкуства:

Тук ще можете да показвате вашите картички, скрапбукинг странички и албуми, оригами, киригами, декорации и всякакви други красотийки, направени от хартия. За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е задължително да следвате темата като използвате поне един от зададените елементи за вдъхновение. Не сте ограничени да спазвате цветовите комбинации, които ще вървят с всяко предизвикателство, но ако прецените може да ги използвате.

Наградата за победителя са комплект от 3 пънча с цветя с различни големини, за да можете да си ги надграждате.

Ето и вдъхновение от нас:

Злати:Ем:Нели:


Категория Бижута:

Тук по темата можете да участвате с ръчно направени от вас бижута без ограничение в материалите (мъниста, полимерна глина, метал и др.) и вида на бижуто (обици, гривни, колиета).
Към темата има и цветова комбинация. Ако няма как да пресъздадете самата тема, достатъчно ще бъде да сте спазили цветовата комбинация, като трябва да използвате поне три цветове от комбинацията, която сме ви задали.

Наградата е 60 броя SWAROVSKI ELEMENTS Xilion кристалчета и кристални перли по ваш избор.

Ето и вдъхновение от нас:

Злати:


Светла:

Категория Изкуства с текстил – плат и филц:

За да сте изпълнили задачата на предизвикателството този месец е задължително да следвате темата като използвате поне един от зададените елементи за вдъхновение. Не сте ограничени да спазвате цветовите комбинации, които ще вървят с всяко предизвикателство, но ако прецените може да ги използвате.

Наградата за победителят е тази уникална книга с идеи на Tilda:Злати:Ем:Рали:
6 коментара:

 1. Привет от мен:)...новото предизвикателство звучи чудесно...и точно за това се изкуших да участвам с моята къщичка за рожден ден-знам,че не е за Великден,но пък за нея съм използвала цялата гама от цветовата комбинация:)))...затова се осмелих да ви я покажа:)))Благодаря ви много за чудесната тема и ако имам време,ще се включа пак с нещо с яйца:D :D :D

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте,интересуваме как мога да се включа в конкурса,тъй като досега не съм участвала,т.е къде трябва да се изпратят снимките ,с които скам да кандидатствам.Благодаря Ви.

  ОтговорИзтриване
 3. Ева, няма значение къде ще качиш снимката - може да е в блог, може да е във Фейсбук, където ти е удобно. След като си я качила, просто отиваш на избраната категория, в която ще участваш, и кликваш линкът под нея - малкото синьо бутонче на което пише add your link. Само трябва да копираш линка на твоята качена снимка, в полето, което ще се появи и после да дадеш КО. Така снимката ти ще се качи на нашия блог и ще излезе като малко квадратче.
  Надявам се да съм го обяснила достатъчно ясно. Ако имаш още въпроси, питай!
  Хубав и усмихнат ден
  Ем

  ОтговорИзтриване
 4. До коя дата можем да се включваме в това предизвикателство?

  ОтговорИзтриване
 5. Елши, мисля че някой от включените проекти са публикувани доста преди задаването на предизвикателството Ви. Конкретно говоря за бижута и текстилни изкуства. Мисля, че това е в разрез с правилата Ви.
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 6. Здравей Маги,

  да, забелязахме:) Такива участия винаги има, но те не се класират в оценяването накрая.

  Благодаря ти!
  Рали

  ОтговорИзтриване