сряда, 14 май 2014 г.

Клуб Скрапбукинг БГ

Какво е скрапбукинга всъшност?
Това е интересен, оригинален и забавен начин да запазим спомените си. В днешното дигитално време трупаме огромни количества снимки, които седят някъде на компютъра ни или пък на някой диск. Но в този си вид, те са просто снимки, а историята се губи. Ако ги види някой друг ще разбере само малка част от емоциите и случките, съпътстващи тези снимки. а именно това ги прави толкова ценни за нас. С времето спомените избледняват, забравяме дребните детейли, които правят историята по-пълна и по-интересна. Истината е, че на мен ми се е случвало не веднъж, да гледам снимки от преди години и да не мога да се сетя къде съм снимана или какъв е бил конкретния повод за тези снимки. А знам, че всеки от вас е седял поне веднъж над стария албум от памтивека и се е чудил кои са хората гледащи го от черно-белите снимки. Именно за това една основна цел и задача на скрапбукинга е, освен снимките да се запазят и спомените. Било то като малко тагче, на което да драснем два-три реда или под формата на цели панели, в които да опишем подробно интересната случка. Не си мислете, че скрапбукингът е само странички от хартия запазени в някой албум. То е много повече. Скрапбукинг е всяка форма на запазване на спомените. Това може да е стара кутия от обувки, която сте разкрасили и в която събирате спомените си. Може да е красива дървена кутия, в която сте прибрали най-ценните неща като розата от сватбения букет и късметчето. Скрапбукинг е и старият ви тефтер с вашите мисли и спомени, драсканици и рисунки, който сега сте преоткрили и сте разкрасили. 
В чужбина това хоби е на голяма почит, тъй като спомените са безценно богатство и трябва да се пазят и ценят. У нас това хоби все още прохожда и, за да му помогнем да стъпва по-стабилно от следващият месец ще започне една изцяло нова инициатива наречена "Уловени мигове". Очакват ви много изненади, предизвикателства, игри, проекти, публикации и куп полезни съвети, които да ви вдъхновят и да ви помогнат в скрапбукинга.
Като начало създадохме клуб на скрапбукърите във Фейсбук, където ще може да споделяте вашите творения, да получите ценни съвети и много вдъхновение.  Ще се радваме да ви видим там :)

Гуш

Ем

2 коментара:

  1. Чета с удоволствие!И се включвам с такова :)!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за стахотната обиколка, която сте ни спретнали с всички тези талантливи момичета :) За мен беше наслада и голямо удоволствие да видя всички тези красоти :)

    ОтговорИзтриване