петък, 25 юли 2014 г.

С четка и боичка с Рали: Кутия с теракотена паста и лазури

Пак е 25ти и е време за моята рубрика в нашия блог.

Днес ще ви представя една прекрасна идея, взаимствана от колегите ни от Complex Art - Creative Hobby за направата на интересна дървена кутия, с помощта на новите лазури на PentArt:


Продуктите които ще използваме са Теракотена паста, шаблони, акрилни бои и новите лазури на PentArt.

Започваме както обикновено като изшкуряваме, почистваме и грундираме дървената кутия.
После с помощта на шаблон, които придържаме хубаво към кутията (или залепваме със специалното лепило за шаблони) и нанасяме теракотената паста с помощта на палетен нож или шпакла. Тази паста е много фина и прави много красив и изчистен отпечатък. Проблемът, който аз лично намирам е, че дори след като изсъхне ако се нарани е леко чуплива и крехка и може да се отчупи някое парче. Разбира се, това може да е търсен ефект, както и в случая.

После нанасяме бяла акрилна боя на цялата кутия. След като изсъхне с помощта на лазурите започваме да капем върху кутията от различни цветове и помагайки си с тампон четка нанасяме боята навсякъде. Попиваме с домакинска хартия, за да са по-пастелни цветовете.

ВНИМАНИЕ: Лазурите са много течни, внимавайте като капете да избягвате процепите на кутията, за да не се разтече всичко вътре.

След това отново с помощта на тампон четка нанесете по ръбчетата акрилна боя (трябва почти да няма боя по тампона) за допълнителен ефект.

 
Малко шкурка върху релефа с теракотената паста ще я покаже и ще се получи много красив ефект. Можете да направите сухо четкане с акрилната боя за изпъкване на релефа или да втъркате малко вакс паста.
 

Можете да доукрасите кутията с помощта на шаблон и потупкване на акрилна боя с помощта на тампон четката, както сме направили ние в долната предна част на кутията.

Не забравяйте да покриете с акрилна боя и дъното и вътрешността на кутията, както и финално да лакирате с акрилен или солвентен лак.


Ето и клипче на колегите ни от Complex Art - Creative Hobby, в което показват техниката:

Няма коментари:

Публикуване на коментар