четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Предизвикателство Нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо на заем

Темата тази седмица може да бъде приета или като своеобразно продължение на любовната тематика от миналата седмица с тази възприета и тук при нас сватбена традиция или като вид картичка по рецепта.

С нотка на закачка и намигване реших предизвикателството тази седмица да е подчинено именно на този израз, като не е задължително темата на проекта ви да бъде сватбена. Напълно свободни сте да размахате четката на вашето въображение, в която решите посока.

Единственото условие е в проекта ви да бъде налично едновременно и нещо ново, и нещо старо, нещо синьо и нещо на заем.

- Нещо ново – може да използвате някаква нова за вас придобивка, независимо от това, кога сте я придобили; точно сега е момента да прибегнете до точно онази джаджичка, инструмент, материал, техника и пр., които вчера сте получили или които стоят от месеци или които се каните от много време да изпробвате; важно уточнение – за да отговаряте на това условие е необходимо нещото, което ще ползвате сега, до момента да не сте го ползвали във ваш проект;
- Нещо старо – си е ясно; отново без значение дали материал, техника и пр.
- Нещо синьо (отново няма ограничение какво точно ще бъде – дали ще бъде цвят, присъстващ в картинката, някаква джиджавка, хартия и т.н.);
- Нещо на заем – тук ще перефразирам точния смисъл на тази част от условието, защото по принцип буквално може да бъде изпълнено, но не е препоръчително, поради естеството на това, което правим и все пак необходимостта проектите да си запазят целостта и след тяхното завършване :)); та, за да бъде изпълнено това условие трябва да ползвате някакъв материал или подарен от съмишленик/ваш близък, включително получен като наградка от предизвикателства и candy-та или нещо от вашето обкръжение, което по принцип има друга функция и предназначение в е
жедневието; а защо не и нова техника, която сте усвоили от някой друг и така с един удар ще сте изпълнили и двете условия за нещо ново и нещо на заем; но в този случай е добре да има връзка към tutorial-а във вашата публикация, а и до момента да не сте изпробвали видяното/наученото във ваш проект.

Надявам се закачката в това условие да ви ангажира творчески и да ви предизвика да се включите с проект.

Както обикновено, пускайте линковете си до другата сряда, до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Светла, Ем, Рали и Гери) картичка или проект. Могат да участват само нови картички и проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Наградата тази седмица е подарък от приятелите ни в DoCrafts - този прекрасен релефен картон Capsule Aqua:



Ето и малко вдъхновение от нас:

Светла:



Гери:



Рали:



Ем:



Забавлявайте се!
Светла



3 коментара:

  1. Чудесна идейка, поздравявам ви, момичета! Много ми се иска да се включа... но ако не успея ще следя с интерес предизвикателството :)

    ОтговорИзтриване
  2. Гери, този котешки триптих направо ми спря дъха!Страхотна идея! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета, проектите за вдъхновения са страхотни!!! :)
    Като започнах с "ауууу" при вида на роклята и продължих с "ууууааааууу" през готините котаци, моята слабост - копчетата, та чак до ежковците! Надявам се да успея да отделя време да участвам!
    Много творческо вдъхновение и щастливи усмивки!

    ОтговорИзтриване