четвъртък, 24 януари 2013 г.

Как да си направим кутия за картички

Здравейте, приятели!
Днес искам да споделя с вас една много лесна идея за изработка на кутия за картички. Всичко започна с това, че покрай малката започнаха да се трупат тонова картички, които ми се щеше да  подредя така, че хем да се виждат и да могат да бъдат разглеждани, хем да са все пак прибрани. И така след много мислене, ето какво измайсторих ползвайки за основа една стара кутия от бисквитки.



Толкова се хареса на всичките ми приятелки, че едната ми поръча да направя и за нейното малко момченце такава кутия. Та реших да споделя с вас тази лесна и много ефектна идея.
Това, което ще ви трябва е една празна кутия. Аз ползвам тази конкретно, защото е достатъчно голяма и побира много картички, но вие може да ползвате каквато намерите в къщи. Ще ви трябват разбира се малко картон, дизайнерски хартии по избор, лепило и акрилна боя, в цвят подхождащ на картона и хартиите.

Първото, което трябва да направите е внимателно да разглобите кутията и да изрежете двете най-крайни части (там, където е била сглобката).



След това вземете акрилната боя и оцветете цялата вътрешна част, за да скрием сивия цвят на картона. Ако искате може да украсите вътрешната страна вместо с акрилна боя с дизайнерски хартии или пък с едноцветен картон, но аз предпочитам да ги оставя по-изчистени и за това ги оцветявам.



Когато боята изсъхне, обърнете от лицевата страна и боядисайте по всички сгъвки. Така, когато украсите външната част на кутията няма да се вижда оригиналната шарка. Ако кутията ви е в цвят, който подхожда на вашия дизайн, може да не оцветявате по сгъвките.



Сега е време отново да сглобите кутията, като залепите страничните части една за друга. остава само да украсите кутията с картони и хартии по ваш избор. Когато украсите всички страни, не забравяйте да украсите и дъното на кутията, е хубаво да сложите по всички ръбове едно листче картон, прегънато на две. За моята кутия за ползвах картончета с ширина 9 см. и дължина, съответстваща, разбира се, на дължините на четирите страни на кутията. На мен така ми седеше най-добре. Вие разбира се, може да ги направите по-големи или по-малки, по ваш вкус. Всяко от четирите парченца се сгъва по средата и се залепя плътно, така че да обгърне ръба. Така скривате не много хубавия ръб на кутията и в същото време придавате завършен вид на вашия проект.



Много е лесно, нали? Тези кутии могат да се ползват както за картички, така и за много други неща. В тях може да си съхранявате дизайнерски хартии, рецепти, снимки и още какво ли не! освен това са прекрасен подарък за приятелите ви, за да имат къде да прибират всички онези приказни картички, които получават от вас :)

Надявам се идеята да ви е харесала и да я пробвате.

Слънчев и усмихнат ден
Ем

Няма коментари:

Публикуване на коментар