петък, 5 септември 2014 г.

Нашите полезни съвети - шаблонът на Cheery Lynn Designs English Tea Party Doily

Привет!

Днес ще ви представя един от любимите си шаблони в последно време English Tea Party Doily на Cheery Lynn Designs. Знаете, че аз много обичам дантелените салфетки. Те внасят елегантен и нежен стил във всеки проект и са подходящи за всеки повод. Обикновено ползвам хартиени салфетки, които си вземам или от крафт магазините или от магазините за домашни потреби. Но те са доста ограничени цветове. За това, когато се сдобих с машина, започнах да се оглеждам за шаблон салфетка, с който сама да си режа тези прелести. Веднага се  спрях на Cheery Lynn Designs като марка, тъй като те имат наистина прекрасен асортимент от дантелени салфетки. Тази, която си избрах аз се казва English Tea Party Doily и е един от най-големите им модели салфетки. Диаметъра на изрязания елемент е 12,5 см. Това беше много важно за мен, тъй като в скрапбукинга обикновено ми трябват по-големи елементи.





Естествено веднага щом я получих трябваше да я пробвам. Този тип шаблони се режат с Биг Шота на таб 2, като шаблона се поставя между двете режещи плочи.


Именно така направих и аз и за мое най-голямо разочарование салфетката ми не се сряза. Сигурна съм, че и вие не веднъж ще се сблъсквали с този проблем.


 Това се получава много често при шаблони с по-плитки остриета и много фини детайли. Това обаче, не значи че машината ви е развалена или шаблонът е за боклука. Съвсем не! Единственото, което ви показва това, е че шаблонът има нужда от повече напрежение, за да среже формичката. Решението на този проблем е много лесно - просто трябва да подложите едно картонче. Важното в случая е да подложите картончето на правилното място - не директно под или над шаблона, а между мултиплатформата и първата режеща плоча. В противен случай шаблона ще лежи на "меко" и отново няма да постигнете оптимални резултати.

Аз разбира се, веднага извадих едно парче от корица на скицник и подложих, за да създам повече напрежение. И хоп, като с магия моята прекрасна салфетка бе перфектно срязана!


Когато имате работа с толкова фини шаблони, с малки и нежни частички, срязването с машината съвсем не е края на процеса. Трябва да се изчистят и всички парченца, които са изрязани, но понеже са много мънички все още се държат за основния елемент. Тук на помощ ще ви дойдат три уреда - шило, уред за биговане с възможно най-малък накрайник и четка за зъби. Да, не се шегувам - четка за зъби с възможно най-твърдия косъм (тези, които се водят hard). Четката за зъби е прекрасен инструмент за чистене на изрязани формички, но имайте предвид, че може да се ползва само, когато изрязаният ви елемент е от по-дебел картон. Ако пробвате да изчеткате елементи от по-тънък картон или дизайнерска хартия това може да доведе до скъсване. Тогава трябва да ползвате шилото или пък уред за биговане. С тях може перфекто да изчистите формичката, но разбира се, отнема доста повечко време. 


След като изчистите формичката ще получите една страхотна нежна салфетка с прекрасен дантелен завършек. 


Много е важно след всяко рязане да почиствате и остатъчните парченца по шаблона. Тези парченца могат да затруднят изрязването, в следствие на което формичката ви да не се изреже напълно. Това става с шило, игла или карфица. 


Накрая ще имате едни прекрасен асортимент от салфетки готови да бъдат претворени в страхотни проекти! 


Ако пък тази салфетка ви е много голяма или искате нещо с още повече детайл Cheery Lynn предлагат един богат асортимент от салфетки, които може да разгледате в магазина на   UAU.BG.

Надявам се, че това ви е било полезно
Приятно майсторене
Ем



Няма коментари:

Публикуване на коментар