петък, 12 декември 2014 г.

Нашите полезни съвети - Снежни ефекти

В разгара на Коледния сезон всички се вълнуваме от темата за снежните ефекти върху нашите проекти. Както може би знаете, преди време пуснах тема във Фб групата ни, за да видя какво ползвате вие за създаване на ефект сняг. В тази тема съм направила едно обобщение на всички предложени методи там, а също и на моите любими начини за създаване на сняг.

1. Бяла акрилна боя и насипен брокат
Рецепта на Ем
Моята любима рецепта за сняг е гъста акрилна боя, която се поръсва отгоре с насипен брокат. Става зашеметяващ ефект. За допълнителен детайл правя снежинки с 3D контур и отново ги поръсвам с брокат.

2. Структурна паста и брокат
Рецепта на Ilinochka
"Структурна паста отгоре лепило и посипвам с прозрачен брокат (ако имате в наличност може вместо лепило да се сложи струкурен гел с прозрачни топчета вътре)"




3. Сняг със Snow Tex и кристали
Рецепта на Габи
" За основа ползвах на Snow Tex пастите http://uau.bg/zimni-efekti-snqg-kristali-i-pasti/7072-decoart-ds46-4-glistening-snow-tex.html или http://uau.bg/zimni-efekti-snqg-kristali-i-pasti/7073-decoart-das9-4-snow-tex.html, а отгоре поръсих с http://uau.bg/brokat/7086-tim-holtz-tdr35879-distress-stickles-dry-glitter-clear-rock-candy.html. Но можете да поръсите и с http://uau.bg/zimni-efekti-snqg-kristali-i-pasti/5161-efektni-kristali-eiskristall.html или с това http://uau.bg/zimni-efekti-snqg-kristali-i-pasti/7070-viva-decor-reflexperlen-fein.html. Всички снежни ефекти могат да се комбинират за по-замръзнали или по-пухкави ефекти."

4. Сняг от Ц200 и пяна за бръснене
Рецепта на Милена Георгиева
"Това е моят сняг. Може да се нанесе и на картон. Много пухкав и според мен приличащ на истински. И евтин. Правя го от равни количества Ц200 и пяна за бръснене. Като позасъхне поръсвам със сол или захар - от кристалчетата на слънце блести"



5. Сняг с натрошено кадифе и брокат
Рецепта на Ем
Натрошеното кадифе може да се използва за създаване на пухкав сняг. Ако искате снегът ви да има и блясък може да си направите една смеска от бяло кадифе и фин насипен брокат. Така ще получите пухкав и блестящ сняг



6. Снежни ефекти
Рецепта на Зара
"Пеперудите направих с кракъл акцента за да изглеждат замръзнали и заскрежени. Истинският ефект тук е, че върху кракъла поръсих съвсем малко от Кристалните гранулки. На допир са съвсем като заскрежени. Крилата отново покрих с Foam Paint До този момент това е най-доброто ми решение за покриване на крила, защото когато се нанесе с пръст или четка с леко потупващи движения, изглежда леко релефно, блестящо и по моя преценка се създава структура наподобяваща истински крилца ( в случая като тези при насекомите). И сега това което най- много харесвам като ефект е заскрежената рамка, която направих отново с прекрасните зимни ефекти от UAU.bg., а именно Ефектни кристали и  ViVa Paper Pen  - Opal, като първо нанасям течните перли като контур и след това поръсвам обилно с кристалите. Направих и малки снежинки с 3D Snow / ice - Snowriter"



7. Структурна паста за сняг



8. Акрилна боя, гел паста и стиропорени топчета
Рецепта на Ем
Стиропорени топчета може да намерите навсякъде по магазините за левче. Те са много евтини и много лесно се смесват с акрилна боя и/или гел паста, за да се получи хубав топчест сняг. За снежинките използвах комбинацията от гел паста и топчета, а за снежната преспа долу добавих и акрилна боя към сместа, за да стане по-наситено бяло.



9. Ц 200 и тебешир
Рецепта на Tsvetelina
Аз използвам ц200 и натрошен тебешир, накрая се пръска с лак за коса

10. Брокатено лепило
Може да откриете различни видове брокатени лепила, които са идеални за създаване на скреж и бляскав сняг.

11. Ц 200 и кокосови стърготини
Тази рецепта остана само по памет, тъй като не мога да намеря кой и къде я беше споделил.

12. Паста луче
Това е един продукт от серията на Стамперия и е много ефектен. Представлява прозрачен гел медиум, смесен с частици слюда. Когато изсъхне гел пастата става прозрачна и остават само бляскавите частици.


13. Напукваща дистрес боя
Бялата напукваща боя е идеална за създаване на заскрежени ръбове на вашите проекти.

14. Перлена паста
Това е един продукт, който представлява прозрачен гел медиум, смесен с малки стъклени топчета. С него стават разкошни заскрежени плодове и клонки, а също така и много ефектни коледни орнаменти.



15. Шаби шик пуда
Бялата шаби шик пудра, а също така и бялата едра пудра са много подходящи за заснежаване на вашите проекти. Едрите частици пудра седят като истински сняг.


16. Гесо
Гесо е вид праймер, използва се за подготовка на повърхностите, върху които ще работим. Но става и за отличен сняг, тъй като е гъст, може да се наслоява и да седи обемно и ако се нанася с четка или шпатула може да пидаде вид на истинска снежна песпа.

Надявам се, че това ще ви бъде полезно. А ако видите, че съм пропуснала нещо, кажете, за да го добавим ;)

Гуш
Ем

3 коментара: