понеделник, 31 май 2010 г.

Специалитетът на деня – Кухнята

Продукти:
4 ч.ч. желание
1 л. ентусиазъм
5 с.л. искри
1 кг. усмивки
вдъхновение - колкото повече, толкова повече
щипка търпение
настроение на вкус

Начин на приготвяне:
Вземете желанието и ентусиазма и ги смесете с вдъхновението. Отделно разбъркайте искрите, усмивките и търпението. Прибавете ги към първата смес. Разтворете всичко добре в настроение и изпечете на слънчеви лъчи.
Поднасяйте всекидневно с щедра душа.

Нямам статистика колко време от живота си човек прекарва в кухнята, но определено е доста и определено има такава някъде в нетното пространство.
За някои досадно и времеемко задължение, подчиняващо се на принципа „и все пак трябва да се яде”, за други – начин да се отърсят от дневните проблеми и натоварвания в уютно топло кътче, за трети – красиво съзидание за сетивата ...
Определено всеки може да готви. Въпросът „как точно” сега не се разглежда. И както за всяко нещо и тук от значение е собственото виждане и усещане за съотношението и пропорциите, защото макар и рецептата да е една и съща, от ръцете на всеки излиза нещо различно на вкус и цвят.
С това предизвикателство искам да провокирам отново творческото ви въображение и желанието ви за сътворение в областта на тази неизчерпаема тема – Кухнята. Дали ще бъде кухнята представена като стая, обстановка; като усещане и възприятие; дали ще бъде кухнята представена чрез крайния резултат от дейността в нея; дали ще бъде кухнята представена с помощта и като арсенала от оръдия на труда – изборът е изцяло ваш.

Ние очакваме единствено да се забавлявате и заедно да наредим парченцата от пъзела, наречен Кухня.

Пускайте линковете си до другата сряда до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Светла, Ем, Рали и Гери)картичка или проект. Могат да участват само нови картички или проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

МОЛЯ ВИ, ПУСКАЙТЕ СНИМКИ, НА КОИТО СИ ЛИЧИ КАКВО Е СНИМАНО. Разбираме, че не всеки има добър фотоапарат, но поне трябва да се вижда самата картичка. Тя може да е прелестна, но ако снимката е много лоша, няма да можем да я оценим подобаващо.

Ето я и наградата - Уникално DVD с много интересни идеи:



И малко вдъхновение от нас:

Светла:



Гери:



Рали:



Ем:













И малко вдъхновение от Дабестин:

Кухнята е място за любов,

Гореща, сладка, гъста

Обител твоя, храм, олтар

Твориш ти там

Свещенодействаш

Моментът е сега да ни допуснеш

Завесата да ни открехнеш

От хартия и бои

Кухнята твоя ти пресътвори

************

Ухание, което те увлича

Усещане за топлина,

Сладостна омая и нега

Мястото, където ти си ти

Където сбъдват се мечти

Царство вкусно и желано

Интимно кътче с аромат

Картинката понатежа от сласт

За кухнята говорим в този час:)


*************

Светла (Creative)

5 коментара:

  1. Браво поредното страхотно предизвикателство.Лично аз обожавам да готвя и когато го правя влагам цялата си енергия и любов.Ще се постарая да го изразя достатъчно силно,за да усетите и вие какво изпитвам,когато съм доволна от крайният резултат в кухнята:))))))))))Благодаря за прекрасните вдъхновения,които сте ни подготвили:)))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно красиви вдъхновения! Темата е страхотна - усещам,че ще има много красиви творения в това предизвикателство! Дано и аз намеря време....! Ще се постарая!

    ОтговорИзтриване
  3. Темата е много интересна :)
    Творенията ви са страхотни, нямам думи, много са идейни :)

    ОтговорИзтриване
  4. Щом разбрах новото предизвикателство и се захванах,освен месеничката,която все още се пече в хартиената кухня,успях да направя и истинска....мерак!

    ОтговорИзтриване
  5. имате при мен наградка! Заповядайте!

    ОтговорИзтриване