вторник, 29 юни 2010 г.

Предизвикателство Мозайка

Мозайката – очарованието на малките парченца
или Как се овладява хаоса

Винаги съм се чудила и дивила на ръката на майстора, който от на пръв поглед обезформени, различни, нищо не означаващи сами по себе си малки парченца съумява да изгради съвършените форми на едно цяло. Винаги с възхищение съм се отнасяла към умението от на пръв поглед несъчетаеми цветове, материали, форми и големини да се изграждат съвършените форми на една цялостна прекрасна картина.
Затова предизвикателството днес – развихрете въображението си, отприщете фантазията си, замахнете мащабно с четка/ножица/перфоратор и опитайте нещо ново, различно; нещо, до което не сте достигали и в най-смелите си фантазии. Бъдете щури и сътворете най-предизвикателния проект. Покажете ни вашият творчески размах и въображение при съчетаване на несъчетаеми цветове и форми.

Целта – Да се забавляваме и да оползотворим максимално ефективно остатъчните хартиени изрезчици. Да съчетаем на пръв поглед несъчетаеми цветове,форми и материали. Да направим мозайка.

Пускайте линковете си до другата сряда, до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Светла, Ем, Рали и Гери)картичка или проект. Могат да участват само нови картички или проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

МОЛЯ ВИ, ПУСКАЙТЕ СНИМКИ, НА КОИТО СИ ЛИЧИ КАКВО Е СНИМАНО. Разбираме, че не всеки има добър фотоапарат, но поне трябва да се вижда самата картичка. Тя може да е прелестна, но ако снимката е много лоша, няма да можем да я оценим подобаващо.

Този път наградата ще е малко по-различна. Тъй-като Двете елши скоро ще си имат собствено електронно списание, което ще достига до нашите клиенти и читатели, решихме във всеки брой да представяме по един от вас! Така че, победителят в това предизвикателство ще спечели мястото на първият участник в списанието и ще бъде представен той, блога му и картичката победител!

Ето малко вдъхновение от нас:

Светла:



Гери:



Рали:



Ем:



И стиховете на Дабестин:

****************

Невзрачен, мъничък детайл

И друг, изрезка цветна

Парченца без форма и без цвят

Но оживяват в своя свят

Ръка умела щом ги подреди

С желание и поглед отстрани

И тъй в живота е, по принцип

Детайлите ни правят туй що сме

Така че давай смело, покажи

Какво би сторил, ако би хаоса владял


****************

Мозайка се римува с Танганайка

Но няма да се глумим тук сега

Парченца ще редим сега със вас

И ще тръпнем във захлас

Как от хаос неопределен

Се ражда цветния рефрен


****************

Много творческо вдъхновение,
Светла

3 коментара:

  1. Вълшебни картички. Майстори сте, момичета.
    Много интересно предизвикателство.

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно предизвикателство! Елшички, страхотни сте...Вдъхновенията са прекрасни, започвам да мисля по темата и надявам се да действам...!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета, какво става, много сме слаби на тази ,май!. Развихрете се! При толкова отпадъци..... Много вдъхновение от мен!

    ОтговорИзтриване