сряда, 16 юли 2014 г.

Вдъхновение за вас - кутия за бебешки съкровищя

Привет!
Днешното вдъхновение е свързано с бебешките спомени. Сигурно сте срещали тези кутии, тъй като в последно време те станаха доста популярни. Има най-различни модели и варианти. Може да са с три малки кутийки, 6 или дори 8 и 12. Аз за пръв път видях такава кутия при Ани и още тогава си знаех, че ще я пробвам някой ден. Единственото, което ме спираше бяха вида на съкровищата. Тези, които гледам са за пъпче, зъбче и косичка и това изобщо не ми допадна. По принцип пъпчето на бебето не се пази, а се хвърля на хубаво място, за да има детето късмет и успех в живота. Според поверието, ако се запази детето вечно ще остане вързано за родителите и дома си и никога няма да намери своя път в живота. Зъбчето пък ми се стори като нещо което дори и да пазим не е свързано с бебешките години, а с детските, съответно не е бебешко съкровище. За това се замислих какви бебешки съкровища аз ще запазя на моята дъщеричка. И ето как веднага измислих какво да сложа като заглавия на кутийките - единственото, което запазих от оригиналната идея е косичка (това е кичурчето от кръщенето и е наистина нещо, което всяка майка пази), а другите две са гривничката (тази, която слагат на бебето в болницата) и щипката (това е щипката, която слагат на пъпчето. Аз хвърлих пъпчето на Елито, но щипката запазих ). Ето как видоизмених една разпространена идея, така че да ми харесва. Не се притеснявайте да излизате от шаблона и да променяте нещата, така че да ви харесва на вас. Просто се замислете какви спомени пазите вие и нещата стават много лесни.








Тази кутийка ще правим на работилничката края на месеца, така че ако не сте правили до сега или се чудите как става може да дойдете да майсторим заедно. Повече за работилницката може да прочетете тук.

3 коментара:

  1. Чудесно се е получила, Ем! Поздравления! Я сподели само основата от каква хартия или картон я направи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мукава ;) Не мога да ти кажа дали беше 1,5 или 2 мм, но едно от двете :) Когато правя такива проекти, винаги ползвам мукава, защото знам, че няма да се огъне и ще си запази формата.
      Гуш
      Ем

      Изтриване