петък, 11 юли 2014 г.

Представяме ви... шаблоните на Сизикс Tattered Flower

Привет! Днес ще ви представя два страхотни шаблона на Sizzix аз цветенца. Това са Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die - Tattered Flower Garland и Sizzix Bigz Die - Tattered Florals. Тези шаблони са идеални за правене на цветя и което е по-хубавото могат да се комбинират, за да имате още повече възможности. 


Да започнем първо с дългия шаблон. Той е от типа Sizzlits и съответно се реже на таб 1 на Биг шота, като се прави сандвич с две режещи плочи. Шаблонът минава изключително лесно и реже с лекота дори по-дебел картон. 


Другият шаблон е от пит Bigz. Той се реже на Биг шота само с двете режещи подложки без мултиплатформата. Тези шаблони са изключително удобни тъй като с тях може да се режат не само хартия и картон, а й бирен картон и филц. 


Ето и всички цветенца, които се получават от двата шаблона. 


Едно прекрасно нещо, поне за мен, е че в тези шаблони имате три различни модела цветенца. 
Първият е с по-отделени листенца и е много подходящ, когато искате да намачкате отделните листенца на цветето. 


Вторият тип цвете е доста близък до първият, но отделните листенца не са с толкова голямо пространство помежду си. 


Последният вид са маргаритките. 


Дългият шаблон, освен цветенца реже и листа към тях, за да завършите до край вашето цвете.


Както ви казах, шаблоните са направени така, че да могат да се надграждат, за да станат красиви обемни цветя.




Може да смесвате и различни по вид цветенца, за да стане още по-интересно вашето цвете. 


Ето тук съм направила дена гръндж роза. За нея използвах само най-голямото цветенце от дебелия шаблон изрязано 4 пъти. Голямо удобство на този шаблон е, че едновременно може да срежете няколко цветенца от един вид и когато правих тази роза наведнъж изрязах и четирите цветчета. 


Друга хубава комбинация е от средното и най-малкото цветенце отново от дебелия шаблон. С тях направих намачкани цветенца.




Разбира се, може да ползвате и цветенцата просто както са си, без да прилагате разни завъртяни техники. За корицата на моя албум просто подбрах няколко от малките цветенца и ги боядисах с дистрес мастила. 






Надявам се, че това ви е било полезно. 

Приятно майсторене
Ем


3 коментара:

  1. Страхотно ревю,отдавна се чудя на този дългия,защото с един шаблон си купуваш толкова мноооооого цветя =),които са лесни за съчетания =)

    ОтговорИзтриване
  2. Мой много любими.Любов от пръв поглед са ми:)толкова красиви с неравните си листенца:)Чудесно сте ги представили в различните им варианти:)!

    ОтговорИзтриване