четвъртък, 21 април 2011 г.

Предизвикателство Детски спомени

Помните ли едно време.... е, не беше чак толкова отдавна, когато се катерихме по дърветата и беряхме джанки? Или когато се промъквахме тайничко и крадяхме сладки? А помните ли как ни пращаха при баба и дядо лятото и тичахме по поляните и си правихме цветни венци? Всеки един от нас пази скъпи детски спомени в дълбоката кутия на нашите житейски преживявания. Някои тези спомени са по-преснички и лесно се намират, други трябва да ги търсим доста по-надълбоко. Но винаги когато се сетим за тях ни облива едно прекрасно чувство на топлота, примесено с носталгия. Е, време да претворим тези прекрасни спомени в проект.

Темата, както си личи е “Детски спомени” и мисля, че всеки един от нас има достатъчен запас от такива на разположение, готови да бъдат превърнати в прекрасна картичка или пък нещо друго... Припомнете си какво беше да си дете и се забавлявайте!

Наградата за победителя е ваучер за 15 лв. за покупки от магазинчето ни.
Както обикновено, пускайте линковете си до другата сряда, до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас петте(Светла, Ем, Рали, Гери и Злати) картичка или проект. Могат да участват само нови картички и проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Ето и малко вдъхновение от нас:

Рали:



Гери:



Светла (Куклички от макове):




Злати:



Ем (любимото ми мече):




Пожелавам ви една успешна творческа седмица от мен,

Ем


;

четвъртък, 14 април 2011 г.

Предизвикателство Приказка

Здравейте мили приятели!

Това е моето първо предизвикателство и ми се искаше да е нещо близко до мен, което ме отморява и развеселява.

Макар и вече на сравнително “преклонна” възраст, все още предпочитани за четене от мен са детските книжки. Светът в тях обикновено е по- красив, по- щастлив и някак всичко е изпълнено с позитивизъм. Имам си любими книжки, които препрочитам отново и отново, купувам нови екземпляри, защото старите са скъсани от четене и започвам да чета пак… “Роня, дъщерята на разбойника”, “Братята с лъвски сърца”, “Пипи дългото чорапче”, “Индийски приказки” и още много, много други…В тях има радост и тъга, надежда и любов, митични същества, пътувания към несъществуващи острови, феи, принцеси, съкровища…

Всеки от вас си има любима детска книжка, много от вас – вече пораснали – четат същите тези приказки на децата си, където те на свой ред заживяват в чудния свят на пиратите или вещиците…

За това предизвикателството ми към вас е да претворите в проект любимата си приказка или детска книжка.

Както обикновено, пускайте линковете си до другата сряда, до края на деня. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас петте(Светла, Ем, Рали, Гери и Злати) картичка или проект. Могат да участват само нови картички и проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Наградата за победителя е ваучер за 15 лева за покупки от нашето магазинче.

Ето и малко вдъхновение от нас:

Злати:



Гери ("Принцът-жабок"):



Рали:



Ем ("Бялата писанка" - Френска народна приказка):



Светла ("Тайната градина"):





Приятно майсторене,
Злати



сряда, 13 април 2011 г.

Победителят в предизвикателството ни паус

Отново ви благодарим за разбирането, че имахте търпение докато обявим победителят в предизвикателството ни Паус. Покрай създаването на магазинчето ни и отварянето му бяхме наистина много заети, но сега вече всичко е готово, така че не би трябвало да има забавяния. Отново ви благодарим за подкрепата!

А сега бързичко да кажем кой е победителят в предизвикателството ни Паус. Това е Donika с уникалния си плик от паус. Направо висш пилотаж в използването на пауса! Честито! Моля те пиши ни на sales@2elshi-shop.com, за да се разберем къде да ти изпратим наградата.



А ето и Топ 5 според реда на участие на картичките / проектите:

9 - Suzi
20 - Kaxala
21 - Green-Eyed Girl
24 - Denny
25 - Ганима

Честито на всички и не забравяйте, че ако искате можете да се закичите с нашите значки, които можете да намерите в дясната колонка на блога ни!

Пожелаваме ви весело настроение!
Рали

събота, 9 април 2011 г.

Магазинчето ни....

Мили приятели,

благодарим на всички, които дойдоха днес и ни посетиха в нашия нов дом! Много се радваме, че ви хареса.

А сега малко повече подробности!

Магазинчето ни се намира на ул. Юри Венелин 27 (между ул.Любен Каравелов и бул.Евлоги Георгиев).



Няма как да ни сбъркате, ние сме единственото зелено магазинче там:



Работното ни време е Понеделник - Петък - 10:00 - 19:30 часа. Надяваме се да ви е удобно. Събота няма да работим, защото тогава ще организираме курсове и уъркшопове, както и сбирки да си майсторим за кеф.

Заповядайте, ще ви чакаме с нетърпение!

Рали и Ем

петък, 8 април 2011 г.

Игра "Намерете магазинчето ни"

Както всички вече знаете, в Понеделник ще отворим магазинчето ни. И за да се позабавляваме преди това решихме да организираме една игра тип Treasure hunt или В лов за съкровища. В случая съкровището е нашето магазинче и наградките за първите 10 от вас, които успеят да разчетат знаците и да ни намерят.

Ние ще сме там от 10 до 13 часа и ще ви чакаме с награди и весело настроение, защото вие ще сте сред първите, които ще престъпят прага на нашия нов дом.

Ето и указанията ни, стартова позиция площад Славейков:

Тръгнете там накъдето син и баща гледат към море от книги, преплувайте го до отсрещния бряг и свърнете в дясно.

Когато скоро стигнете синьото шоколадово царство на сладките изкушения завийте наляво.

Вървете докато стигнете малкия кръстопът и завийте наляво. Вървете все направо и направо и направо докато стигнете лъва, който пази щита. Оттам пътят вдясно ще ви поведе из уличка с брезички.

В края на дръвчетата свийте в дясно и продължете напред докато стигнете мястото на което Царят и Графът се събират на сладки приказки. Оттам тръгнете вляво и вървете все напред докато минете дървото на обувките и стигнете до орела, който гледа към отеца. Пресечете и тръгнете наляво.

Вървете все напред докато стигнете кристалното царство на екзотични птици и цветя. Там свийте надясно. По пътя ангели ще бдят над вас от своя дом.

Когато стигнете сградата с часовника свийте наляво и продължете смело напред. Съвсем скоро ще стигнете до пресечка с кръгла сграда с кръгли балкони. Там свърнете вдясно и продължете напред, докато стигнете нашето малко зелено магазинче, в което ви очакваме с огромно нетърпение!

Надявам се да се забавлявате!

Очакваме ви!

Рали и Ем

петък, 1 април 2011 г.

Елшово предизвикателство

ВАЖНО: Предизвикателството се удължава с една седмица до края на сряда, 13 април.
**********************************

Мили приятели,

вече не можем да крием изненадата, която ви подготвяхме, тъй-като всички вие, участващи в нашата игра-закачка веднага заподозряхте какво предстои. ДА! Ще си имаме наше си елшово, зелено, свежо магазинче, пълно с всякакви красотийки. Място, в което всеки един от вас ще се почувства част от елшовото ни семейство и ще си прекара невероятни мигове. Място, на което ще има и курсове и уъркшопове или просто място, на което ще се събираме просто така да си помайсторим в свободното време.

Отварянето за сега е предвидено на 11 Април и ние като работливи пчелички подготвяме местенцето ни да е красиво и подредено, уютно и напълно елшово. Магазинчето ще е в центъра на София, но още няма да ви кажем къде, защото сме ви предвидили една много забавна игра.

Благодарим ви за търпението, че малко закъсняваме с предизвикателствата и обявяването на наградените. Обещаваме ви, че скоро ще си влезем в ритъм :) И очаквайте скоро повече снимки.

А предизвикателството ни тази седмица е свързано точно с това ново елшово предизвикателство за нас - едно ново начало!

Изискването е да направите картичка или проект, който да бъде с дръвчета, клонки, листа. Трябва да има и зелено и кафяво, но не е задължително само тези да са цветовете на картичката или проекта ви.

Надяваме се да се забавлявате с нас и винаги да имате творческо вдъхновение.

Наградата за победителя е ваучер за магазинчето ни на стойност 15 лв.



А ето и малко вдъхновение от нас:

Това е историческото първо участие на Злати в нашия екип. Отново Добре дошла!

Злати:



Гери:



Ем:



Рали:



Светла:




Пожелавам ви много слънчево и елшово настроение,
Рали