петък, 2 януари 2015 г.

Нашите полезни съвети - брокатени лепила


Привет!
Днес ще си поговорим за "безцветните" брокатени лепила. Брокатените лепила по принцип са идеален начин да добавите блясък на проектите си без бъркотията от брокат навсякъде. Те са много удобни и лесни за ползване и са подходящи за всякакви проекти. Един от първите брокати, които човек си взема са "безцветните" брокати, защото те отиват на всичко. И макар на пръв поглед да изглеждат прозрачни и безцветни има купища разновидности на обикновения "безцветен" брокат. Stickles, една марка, която аз много обичам, предлага 6 различни вида прозрачни брокатени лепила. На пръв поглед те изглеждат еднакви и човек ще се зачуди защо са направили цели шест. Но това е само на пръв поглед. Сега ще ви покажа как изглеждат прозрачните брокатени лепила в действителност и каква е разликата между тях. Реално брокатените лепила се различават по цвета на цастиците брокат, а също така и по големината им. Макар че се водят за безцветен брокат, бляскавите частици могат да отразяват различна светлина, съответно да са различни на цвят. Ако се вгледате ще видите, че едни брокати леко синеят, докато други розовеят и т.н. За да видите цветорете им най-добрия метод е да нанесете от брокатеното лепило върху черна основа. Ще се изненадате как веднага ще си проличат ярки и красиви цветове, които върху цветни повърхности не са така добре изразени. 
Ето как изглеждат шестте вида Stickles нанесени на черна основа. Разликите веднага проличават.



Crystal  - в него преобладават зелени частици с малко синьо и златисто


                       Stardust - една прекрасна синя кобинация. Основният цвят е наситено синьо с примесени в него златисто и зелено

Diamond - прекрасна златна комбинация. Основни тук са златните частици с малък примес от зелено 

Icicle - това е същата комбинация от цветове като при Diamond , но частиците са доста по-едри.

Frosted Lace - тук частиците са изцяло бели. 


Rock Candy - това е най-близкото, което успява да стигне брокатеното лепило до пълна прозрачност. Частиците наподобяват мънички парченца стъкло и седят почти безцветни.


Ето да видите едно до друго Icicle и Diamond. Трябва да имате предвид, че поради размера на частиците, накрайника на Icicle е по-широк от този на Diamond. . 


Е, още ли мислите, че безцветните брокатени лепила са наистина безцветни? 
Надявам се, че това ще ви помогне при избора на брокатено лепило.

Гуш
Ем

Няма коментари:

Публикуване на коментар