сряда, 10 септември 2014 г.

Вдъхновение за вас - Животът е вълна

Привет!
Днес съми ви приготвила нещо доста различно от обичайния ми стил. Това е една страничка то типа "арт журнал". Тя е вдъхновена от Вики, която както знаете аз от дълго време следя и много харесвам. За тази страничка реших да се потопя в класическия стил на арт журнала и да експериментирам с микс медия техники.

Основата на моята страничка е бял картон, които подготвих с един пласт гел паста. Това е много важно, защото така запазвате страничката и може доста да напластявате и експериментирате, без да се притеснявате, че ще се наруши цялостта на картона. Освен това, гел пастата създава непромукаем филм, което пък позволява да се смесват различни бой и създава интересна текстура.


След като си подготвих страничата, дойде ред да сложа "плажа". За целта смесих малко структурна паста с 3D пудра. 3D пудрата представлява ситни топченца, които смесени със структурна паста я правят зърнеста и по този начин наподобява повече пясък. Оставих пастата да изсъхне добре и се захванах с небето. Първо нанесох един пласт от перлената хамелионова боя в цвят син-златен, а след това смесих малко от синята боя с бяла перлена боя, за да направя отблясъците на небето.

Морето беше по-сложна задача, защото трябваше да придам усещане за вълни. За целта първо минах с един пласт акрилна боя в цвят тюркоаз, а след това направих вълните като смесих бяла перлена боя, зелена перлена боя и малко от хамелионовата боя в синьо-златено.


Прибоя направих от парче бял картон, което скъсах и залепих между плажът и морето, а след това минах с бялата перлена боя. За финал накапах малко пръски от матовата бяла боя и покрих всичко с гел паста, за да се слее по-добре с останалата част от пейзажа ми.

Накрая, за да завърша фона си, оцветих плажната ивица като за целта използвах акрилна боя тъмножълт, а отгоре нанесох малко от жълтата перлена боя, за да придобие блясък.

Остана само да добавя декоративните елементи. За целта изрязах сърфовете и балоните от три дизайнерски хартии - Key Lime NotesKey Lime и Key Lime Wipe Out. Добавих малко блясък на цветята с лъскавите акценти. За заглавието използвах стикери от The Avenues Combo Sticker и  Isabella Combo Sticker. За финал изписах датата със стикерите от Mama-razzi2 Combo Sticker.


Надявам се това да ви вдъхнови да направите и вие арт журнал
Гуш
Ем

Няма коментари:

Публикуване на коментар