четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Еднослойна картичка

Ще си кажете – кое пък му е сложното на еднослойните картички?! Вземете един хубав картон, печат върху него, снимка или надпис - и шедьовърът е готов:) Не е така лесно. За този вид картичка работата трябва да е перфектна. Защото колкото по-малко части, толкова по- ясно се вижда всеки недостатък: неравномерно отрязаните крайчета, зле оцветената картинка от печата, прегорелия ембосинг, несъвършения надпис... Така че не е толкова лесно:) Точността е важна, а също и всеки детайл, всеки елемент трябва да бъдат добре обмислени.

С какво може да се украсят тези картички? С всичко, което ви подсказва фантазията. На първо място - печати, топъл или студен ембосинг, брокат, перфектни перли, панделки, рамки, копчета, маски, дистес мастила и прочее. Условието е: един слой хартия!

Усмивки от мен - Вели.:)

Наградата за победителя е ваучер за 15 лв. за покупки от магазинчето ни.

Както обикновено, пускайте линковете си до другия четвъртък. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас седемтте (Ем, Рали, Гери, Светла, Злати, Вели и Кали) картичка или проект. Могат да участват само нови картички и проекти – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове.

Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Въвеждаме и едно ново изискване, за вашите участия. Когато давате линк, той трябва да е към публикацията със съответния проект, а не към блога ви като цяло. Това става много лесно! Просто, кликнете на заглавието на публикацията и след това копирайте линка от лентата на браузъра ви. Така линка, който давате ще води директно до статията с картичката, която сте направили за предизвикателството. Това много ще ни улесни при оценяването на вашите проекти.

Една препоръка от нас е да махнете проверката с думи при публикуването на коментари. Това ще направи коментирането на вашите постове много по-лесни и по-бързо. Тази настройка е автоматична и по подразбиране е активна. Просто трябва да я деактивирате. В панела Настройки на вашия блог ще видите едно отделение за коментарите. Влизате в него и почти накрая на страницата ще видите опцията "Показване на опцията за проверка с дума за коментарите". Кликнете "не" и бутона "запазване на настройките". Това много ще ни улесни при публикуването на коментари към вашите публикации.

Ето малко вдъхновение от нас:

Вели




Кали





Злати



Гери



Светла





Ем



Рали:





9 коментара:

  1. Ех,че красиви картички!:)Аз като един начинаещ картичкоправяч въоражен само с картон,лепило и въображение май няма да мога да се включа в това предизвикателство!:)Хубав ден на всички!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Скъпа Дани, можеш и ще участваш!
    Разгледай блога на Катарина! Тя има много и добри идеи! Например рисува буквално петна с водни бои върху стъкло и прави отпечатък върху картона! Изрязва, връзва панделка, залепва цветенца и готово!

    http://katharina1704.blogspot.com/2011/04/news-special-cardshape.html

    http://katharina1704.blogspot.com/2011/05/stamping-more-video-17-small-gift-for.html

    http://whiffofjoy.blogspot.com/2010/10/box-with-divisors-for-christmas-tags.html

    Мили дами, картичките Ви са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, и аз съм на мнение, че третия "материал" с който разполагаш ще ти е от огромна полза!(все пак и една ножичка ще трябва :)
    Момичета - дизайнерки, много вдъхновяващи картички!

    ОтговорИзтриване
  4. а какво значи еднослойна

    ОтговорИзтриване
  5. Еднослойната картичка е картичка, чиято предна част се състои само от един слой хартия/картон. Може да се украси с всичко, каквото се сетите - перлички, камъчета, цветя, чипборд или елементи създадени с пънч и т.н... просто не бива да има повече от един пласт хартия. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мили, момичета, страхотни вдъхновения сте ни приготвили :)

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, бих искала да участвам в предизвикателството, но нямам блог :( Мога ли да публикувам снимка на картичката във фейсбук или в пикаса? Къде ще ви е най-удобно? :)

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей, може във Фейсбук, но трябва да позволиш достъпа до снимките ти, за да можем да я видим. Иначе става всяко място където я качиш, само трябва да можеш да пуснеш директен линк към снимката. Успех!
    Рали

    ОтговорИзтриване
  9. Картичката трябва да се гледа отдолу нагоре, иначе се разваля ефекта :)) На живо е по-добре. Когато качих изображението видях, че е леко размазано, но нямах време и повече желание да се мъча с ужасната светлина вкъщи. Надявам се да ви хареса, за пръв път се престрашавам да участвам :)

    ОтговорИзтриване