неделя, 12 декември 2010 г.

13 дни до Коледа с Лина


Днес ни гостува нашата приятелка Лина, която майстори невероятни неща и днес ще ни покаже как можем да си направим уникални играчки и украшения от филц.
************

Искам като начало да благодаря на прекрасният екип на Двете Елши за поканата да гостувам в тяхното предколедно "броене" :-) а също и да ги поздравя за чудесната идея.

Коледа наближава, а с нея и желанието да украсим домовете си и да се потопим в предколедното суетене. Винаги съм казвала че украсата не е въпрос на много пари или много скъпи играчки или декорация. Украсата е въпрос на много желание и креативност, "впрягане" на всички налични материали за изработката на най-разни елементи. Дали са стари парчета плат, филц, кълбо прежда, а дори и хартиени опаковки от бонбони, копчета, панделки - всичко може да се превърне в Коледна украса. В моето предложение към вас съм използвала филц, панделки и копчета и естественно въображение :-).

Предлагам ви да си направите снежни човечковци, изрязани от филц и украсени с каквото имате под ръка. И понеже не са по-големи от 6-7 см материалите, които ще вложите ще са минимални. Започваме от идеята:



продължаваме с материалите:





следва да изрежем двете части,



да украсим лицевата част и да пришием една към друга двете половинки /ако изрежем само една част рискуваме всички конци и шевове с които сме пришивали украсата да се виждат/. Връзваме шалче от чудни панделки и шнурчета и - готово.



Подобни лесни форми могат да се превърнат в прекрасна украса за вашите домове.

Бастунчета:



Брошка:



"Да се целунем под имела"



Пожелавам на всички една прекрасна, изпълнена с любов и домашен уют Коледа! Бъдете здрави !

Лина

*************

Не забравяйте за промоцията днес! Един от поръчалите днес направите от нашето магазинче ще има шанса да спечели от Томболата ни Пънч No 1 на всеки крафтър - Doily Lace (Дантелена салфетка)! Успех!

И не забравяйте, че всяка ваша поръчка увеличава шанса ви да спечелите Торбата на Дядо Коледа - Уникалната Енциклопедия на Марта Стюарт - 416 страници с идеи и съвети за всеки крафтър, както и още много изненадващи награди!

1 коментар: