понеделник, 20 декември 2010 г.

6 дни до Коледа



Коледна украса за прозорци

Украсявайки домовете си за Коледа, не бива да пропускаме и прозорците. Може да украсите Коледно прозорците си по няколко различни начина. Свещите могат да бъдат чудесен елемент в украсата на прозорците. Може да поставите класическа Коледна свещ на всеки прозорец. А естествено, може да сложите и разноцветни Коледни лампички около прозореца, или да ги залепите на самото стъкло. Украсяването на прозорците може да бъде много забавно и интересно. Една чудесна и много лесна за изпълнение идея са хартиените снежинки. За това не ви е необходима специална хартия, може да използвате обикновена хартия за принтер. Естествено, може да използвате и всяка друга хартия, например тишу, или естествена хартия, ръчно правена хартия или дори остатъците от опаковъчна хартия за подаръци. В това занимание може да се включи цялото семейство, дори децата и така правенето на снежинките става още по-весело. Веднъж готови, хартиените снежинки много лесно се прикрепят към стъклото с най-обикновенно тиксо.
Има много начини да се изрязват снежинки.

Тук съм ви извадила няколко интересни модела.


















Друга чудесна опция е да боядисате прозорците. На пазара вече има голямо разнообразие от маркери за стъкло и дори специални боички, които когато изсъхнат стават като стикер за стъкло. Много важно е, обаче при купуването на боята да се убедите, че тя се мие с вода, защото има и специални бои за стъкло, които не се мият с вода и свалянето на Коледната украса може да се окаже голямо предизвикателство. Не е нужно да сте художник, за да нарисувате красива Коледна украса на прозореца, но ако се затруднявате винаги може да ползвате готови шаблони. Аз лично, просто надрасквам няколко снежни човека, малко Коледно дръвче, къщичка сгушена в снега и снежинки, като се придържам към семпли и лесни за рисуване дизайни.
Вие сами може да си направите боички за стъкло, като смесите темперни или акрилни боички с веро, в съотношение 3 към 1. Не забравяйте да сложите вестник под прозореца, за да защитите повърхността от зацапване, докато творите. Когато почиствате боята, първо напръскайте прозореца с препарат за чистене на стъкло и оставете няколко минути. След това избършете с кухненска хартиена кърпа.

Коледните прозорци може да се украсят и със спрей пяна, която може да си купите от всяка Коледна сергия. Веднъж напръскана на стъклото, пяната изглежда като сняг. Обикновено със спрея идват и различни формички, които може да използвате за украса. Ако формичките са пластмасови или метални, те могат да бъдат използвани многократно, но хартиените формички се мокрят и развалят, след като са били използвани веднъж. С формичките се работи много лесно – просто се поставят на мястото, на което искате да направите отпечатъка и леко напръсквате директно върху тях, като се стремите да ги покриете плътно. Изчакайте няколко секунди и внимателно остранете шаблона. Имайте предвид, че с течение на времето пяната се втвърдява и започва да се рони.

Естествено в украсата на прозорците може да включите и Коледни топки, които да провесите на по-тънка панделка; Коледни венчета, камбанки, имел, както и шишарки.

Опитайте поне един от тези начини за украсяване на Коледния прозорец, а защо не всички? Така наистина ще се потопите в Коледното настроение!







Няма коментари:

Публикуване на коментар