сряда, 8 декември 2010 г.

17 дни до Коледа


Промоцията днес - всяка поръчка ще бъде зарадвана с подарък - Печат надпис на Dovecraft!

Коледна украса за маса

Масата заема централна част от украсата на цялата къща, затова човек трябва да отдели специално внимание, за да декорира масата в трапезарията или пък холната масичка подобаващо за празника.

Не е нужно да слагате специална Коледна покривка, защото те много често са прекалено шарени и дават малко възможност за допълнителна украса. Стига да сложите една бяла дълга покривка, а отгоре да наредите малки червени подложки или пък малка централна покривчица в червено или коледно зелено. Може да изберете и подходящи салфетки. Днес в магазините може да намерите голям асортимент от най-различни Коледни салфетки, които макар че са по-скъпи от обикновените, определено си заслужават парите.

Подберете подходящи свещи за вашата маса. Може да е само една голяма централна свещ с венче или пък много малки свещички, завси от вашия личен вкус и вида на масата. По желание може да сложите малки свещички във формата на звездички или Коледни топки в самите чинии.

Една много хитра идея за украса на Коледната маса са купите с Коледни топки. Те могат да заместят традиционната купа с плодове. А може и да разпръснете малки топки по цялата маса, което допълнително създава усещане за Коледа.

Естествената украса като клончета от бор или пък шишарки също могат да намерят място в украсата на Коледната маса. Може да използвате шишарки, за да доукрасите венчето със свещи или да ги подредите по самата маса като малки орнаментчета. Ако искате може да посипете шишарките с брокат, за да блестят в Коледни цветове или да се вържат по-добре с останалата украса.

Друг много важен елемент от Коледната украса са чашите и чиниите. Те може да са изчистени едноцветни или с много семпла шарка. Това придава стил и усещане за елегантност на ансамбъла и дава възможност салфетките или кърпите за хранене да са по-шарени или пък да се сложат допълнителни елементи в чинията като Коледни топки или пък свещи. А защо да не ползвате чинии с Коледно еленче или пък снежен човек? Все пак не е нужно Коледната маса да е прекалено строга. Може да направите чудеса с порцеланови чаши с Коледни мотиви, а за допълнение винаги може да сложите керамични фигурки на масата.

Възможностите за украса на Коледната маса са безброй! Експериментирайте и се забавлявайте, създавайки Коледния уют във вашия дом!

Ем























1 коментар:

  1. Прекрасни идеи:)))Благодаря за постовете:)))Хубаво е да има човек от какво да се вдъхнови преди празниците,че да зарадва хората около себе си:)))В този ред на мисли искам да ви кажа,колко се изненадах и зарадвах ,когато преди малко си получих поръчката и на дъното на плика имаше изненада:))Благодаря ви милички вие сте такива слънчица:)))))И как отцелихте само каква панделка нямам:)))

    ОтговорИзтриване