събота, 17 декември 2011 г.

Новинки около Елшовото предизвикателство

Мили приятели,

Решихме да внесем някои промени в нашия блог с предизвикателства, за да се забавляваме заедно още повече!

Ние в Двете елши винаги сме се старали да бъдем в крачка с вас, вашите интереси и хобита. И както вие самите се развивате, усвоявате нови хобита, нови умения, така дойде време и ние да се променим, заедно с вас. Тъй-като отдавна всички ние малко или много се запалваме по различни неща и отдавна не сме само и единствено запалени в правенето на картички, решихме малко да поразчупим нещата и да ви дадем възможност да се изявите и в другите ви хобита.

Освен това, ще ви издадем и една малка тайна. Магазинчето ни през новата година ще се превърне в истинско хоби магазинче и в него ще можете да откриете и много други нови неща, както за майсторенето на картички, така и в много други хобита. Обещаваме да ви вдъхновяваме и занапред!

Ето как ще се преобрази нашето Елшово предизвикателство през новата година.

От Нова година предизвикателството ни ще бъде едномесечно. В този срок ще имате възможност да направите проекти по зададена тема. Към всяка тема освен обяснение, ще има и цветова комбинация и вдъхновяващи елементи. Новото е, че ще можете да участвате по темата в няколко категории, които ще ви представим тук.

Категория Картички и други изкуства с хартия
Тук ще можете да показвате вашите картички, скрапбукинг странички и албуми, оригами, киригами, декорации и всякакви други красотийки, направени от хартия. За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е задължително да следвате темата като използвате поне един от зададените елементи за вдъхновение. Не сте ограничени да спазвате цветовите комбинации, които ще вървят с всяко предизвикателство, но ако прецените може да ги използвате.

Категория БижутаТук по темата можете да участвате с ръчно направени от вас бижута без ограничение в материалите (мъниста, полимерна глина, дърво, метал и др.) и вида на бижуто (обици, гривни, колиета, пръстени и др.).
Към всяка тема ще има и цветова комбинация. Ако няма как да пресъздадете темата, достатъчно ще бъде да сте спазили цветовата комбинация, като трябва да използвате поне три цветове от нея.

Категория Изкуства с текстил – плат и филцЗнаем, че много от вас шият разни прекрасни неща – тук е мястото да участвате с тях, стига проектите ви да са свързани с темата, която е зададена. За да сте изпълнили задачата на предизвикателството е достатъчно да следвате темата като използвате поне един от вдъхновяващите елементи и/или да сте спазили цветовата комбинация, като трябва да използвате поне три цветове от нея. В предизвикателството ни няма да участват проекти с шиене на дрехи и плетене.

Наградите ни ще бъдат много интригуващи и ще са тематично свързани с категорията, в която ще участвате.

Можете да участвате в колкото категории поискате и с колкото проекта искате. Важното е те да не са били публикувани досега в блога ви, т.е. да са нови и направени след задаване на темата ни.

Тъй-като държим на това да поощряваме старанието на всеки да се развива, ще запазим оценъчната система във вида, в който съществуваше и до момента със следните критерии:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Очаквайте Януарската ни тема още на 1-ви Януари!

Весели празници на всички елшови приятели,
Рали и Ем

15 коментара:

 1. Уау страхотно!Поздравления за идеята и успех!

  ОтговорИзтриване
 2. Олеее, очератва се доста интересно да стане!...
  Намам търпение за първото предизвикатество!

  ОтговорИзтриване
 3. О! Ще бъде забавно! :) Очаквам с нетърпение първото предизвикателство :)))!

  ОтговорИзтриване
 4. Страхотна идея! Май ще поизтупам шевната машина от праха;)

  ОтговорИзтриване
 5. Ще е пълно с вдъхновение и ще се родят безброй много красиви неща. Поздрави за идеята и успех :)

  ОтговорИзтриване
 6. Страхотно! Аз се разкъсвам между толкова много неща, които обичам да правя! Така ще имам възможност да се включвам с повече проекти и да се вихря в това, което ми е на сърце на момента! Много благодаря!

  ОтговорИзтриване
 7. Страхотно сте го измислили,просто чудесно и много се радвам,че срока се удължава на 1 месец!

  ОтговорИзтриване
 8. Успех момичета!Със сигурност ще се видим и при бижутата...

  ОтговорИзтриване
 9. Чудесно е, че можем да участваме с повече проекти и че срока е удължен ...

  ОтговорИзтриване
 10. Поздравления за практичното мислене,очаквам с нетърпение новата година!!!Успешна да е и за вас!!!

  ОтговорИзтриване
 11. Много ви благодарим за прекрасните нахъсващи думи! Ние вече работим по вдъхновенията за първата тема и ви обещавам, че ще е много интересно! Очаквайте и много изненади!

  ОтговорИзтриване
 12. Браво! Продължавайте само така!

  ОтговорИзтриване
 13. Звучи интригуващо още от сега, пък като се започне и с вдъхновенията.. няма как да не се зарадва човек :)
  И заради разделението по категории, и заради удължения срок, се присъединявам към списъка с нетърпеливите и си пожелавам повече време за творене.
  А на вас желая да е успешно осъществяването на всичките ви идеи и хрумки, и не само вие да ни радвате, а и ние вас!

  ОтговорИзтриване
 14. ИСКАМ ДА ВИ ИЗПРАТЯ НЯКОЛКО СНИМКИ...НО...КАК

  ОтговорИзтриване