събота, 11 декември 2010 г.

14 дни до Коледа



Коледна украса за свещи

Не бих могла да си представя Коледната украса в къщи без свещи. Свещите внасят една нотка на уют и топлина и за мен са задължителна част от Коледната украса.

Има много начини да декорирате и аранжирате Коледните свещи.
Много е важно да прецените какви по вид и колко свещи ще сложите на Коледната маса. Те могат да са дълги и тънки, или пък от по-дебелите свещи с няколко фитила. Може да аранжирате различни по големина и вид свещи, за да е Коледната ви украса още по-интересна.

Всеки обикновен свещник може да се превърне в Коледен само като добавите борови клончета, шишарки и панделки към него. Така не се налага да си купувате скъпите готови свещници от магазините, а украсата Ви ще е неповторима! С малко въображение може да декорирате всяка свещ с брокат и панделки. Към тази украса може да добавите Коледни топки или пък Коледни звезди, а защо не и някое малко направено от вас подаръче, просто като завършващ елемент.

Един много хитър и ефектен начин за украса на свещи е да направите венче с дълги, тънки свещи. Няма нужда да купувате готовите венчета, само защото в тях има специални поставки за този тип свещи. Във всеки магазин за сувенири, а вече и в по-големите хипермаркети, можете да намерите малки стъклени поставки за дълги свещи. Има ги в различни цветове и не са никак скъпи. В зависимост от това колко свещи искате да има вашето венче, вземате толкова поставки. След това ги нареждате на масата, като може да ги наредите последователно в една линия, в кръг или на групички от по три. Закрепете свещите в тях (препоръчвам ви да капнете малко горещ восък на дъното на поставките, за да са по-здраво захванати свещите за тях) и започвате да украсявате. С най-обикновени изкуствени клонки от елхичка можете да украсите вашата аранжировка. Може да се използват и естествени борови клонки, но те не се огъват така лесно като изкуствените, които можете плътно да увиете около свещите. Може изцяло да скриете поставките на свещите в гирлянд от борови иглички, да добавите шишарка, Коледни топки, панделки, канелени пръчки, имел и Коледни звезди. Така без много усилия ще имате оригинална Коледна украса със свещи.

Оставете Коледната свещ да донесе топлина във вашия дом и радост за цялото семейство!










Няма коментари:

Публикуване на коментар