вторник, 7 декември 2010 г.

18 дни до Коледа


Промоцията днес - един от вас, направил поръчка от нашето магазинче днес, ще получи Уред за придаване на релеф диаманти! Успех!

Коледните курабийки

Вкуснотийките, които приготвяме по Коледа добавят ароматна атмосфера на дома. Коледните курабийки са не само красиви, но и невероятно вкусни и лесни за приготвяне. Днес ще ви покажем как можете да си направите тези красотийки.

Необходими продукти:

250 гр. пудра захар
3 яйца
120 гр. мед
400-500 гр. брашно (колкото поеме)
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. индийско орехче на прах
щипка карамфил
1 белтък за намазване

Глазура:
140 гр. пудра захар
1 белтък
няколко капки лимон

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се меда и подправките, както и брашното /постепенно/.
Омесва се меко и гладко тесто. Разточва се на посипана с брашно дъска /около 4 милиметра тънка кора/ и се изрязват различни формички.
Нареждат се в намаслена тава и се пекат около 10-15 минути на 160-170°С. Още топли се намазват с разбития белтък.

Приготвяне на глазурата:

Пресятата захар се смесва с белтъка и лимоновия сок и се разбива докато стане на гъста бяла пяна. Добавете различни сладкарски бои и оставете на въображението ви да се вихри.

Хубаво е курабийките да се оставят да престоят поне една седмица преди да ги раздадете, за да стегне глазурата съвсем.

Мммм, вкусно, нали?

Пожелавам ви много ароматни и вкусни Коледни изживявания,
Рали

















Няма коментари:

Публикуване на коментар