петък, 17 декември 2010 г.

8 дни до Коледа



Коледни орнаменти от мъниста

Интересен начин да допълните Коледната украса е като използвате орнаменти, направени от мъниста. За тези орнаменти не се изискват скъпи материали, а резултатът накрая е наистина зашеметяващ.

От мъниста могат да се направят както различни орнаменти за елхата, например снежинки, ангелчета и венчета, така и „наметала” за Коледните топки.

Една прекрасна идея за Коледната украса са мънистените снежинки. За моделът, който ще ви покажа са ви нужни шест типа мъниста, както е показано на схемичката. Те може да са еднакви по цвят, но различни по големина, може и да са разноцветни, това изцяло зависи от вас.




Като количество ще ви трябват 12 мъниста от първия размер, означен в жълто, 18 от втория размер, който е показан със зелено, 30 от третия представен с лилаво, 12 от четвъртия означен със светло синьо, 30 от петия, който е в червено и 24 от шестия, показан с тъмно синьо.
Започвате плетката с първия размер и правите кръгче, а от там по схемите надграждате както е показано на картинките.















Ето тук може да видите и клипче в две части как се прави тази снежинка. Във втората част на клипчето се показва как да направите от мънистата пръстенче, с което да закачате орнамента.





С мъниста може да украсите и Коледните топки, като им направите „наметала” използвайки различни плетки. Аз ще ви покажа една, която според мен е много ефектна, защото освен мъниста в нея се използват и бродирани елементи.





Друг тип плетка изработена само от мъниста е подобна на мрежа.








А ако не ви се занимава да плетете сложни плетки, просто залепете мънистата по топката. Така ще се получи една наистина неповторима украса!

Експериментирайте и се забавлявайте с мъниста в ръце!

























Пожелавам ви красиви снежни дни
Ем

1 коментар:

  1. Очите ми се напълниха :)))) Аз съм типична сврака и умирам за разни лъскавки неща като показаните тук!!! Невероятни идеи! Мисля скоро да приложа в действие мрежите за коледните топки!

    ОтговорИзтриване