събота, 4 декември 2010 г.

21 дни до Коледа!


Промоцията днес: един от вас, поръчали днешния ден, ще спечели ваучер с 10% отстъпка на цялата си следваща поръчка!

Коледни чорапчета

Една прекрасна идея за вашата Коледна декорация са Коледните чорапчета. Дори да нямате камина, над която да ги окачите, те са идеален елемент за вашата украса и могат да се закачат близо до елхата или пък на вратата, дори по секцията. Това е и една чудесна идея за малък подарък, защото готовото чорапче може да се напълни с всевъзможни изненади и лакомства.

Коледните чорапчета се правят много лесно. Просто ви трябва малко плат, конец и Коледно настроение.

Стъпка първа – направете си шаблон

Първо трябва да си намерите шаблон, по който ще правите чорапчето. Може да го принтирате директно от нета, аз тук ви прилагам едно шаблонче за средно голямо чорапче. А може и да начертаете сами шаблона върху картон. Самият шаблон може да е с правилна форма, като този който аз прилагам, а може и да е със заострен връх и тогава ще се получи елфско чорапче. Хубаво е да предвидите 2-3 см отстъп, когато чертаете шаблона, в случай че не искате шевовете на чорапчето да се виждат.



Стъпка втора – изрежете чорапчето

След като вече имате готов изрязан шаблон е време да изрежете самото чорапче. Може да използвате обикновен плат или пък филц. Сгънете плата на две и наложете шаблона
като го фиксирате с карфици, за да не се размества докато режете.

Трета стъпка – зашийте двете части


Това може да направите на ръка или със шевна машина, ако ви е по-удобно. Ако искате самия шев да се вижда, за да стане чорапчето по-интересно, тогава е хубаво да го
направите на шевна машина, защото може да ползвате по-нестандартен бод.

Четвърта стъпка – декорация

Вашето чорапче вече е готово и остава само да го декорирате, за да стане още по-празнично. Вариантите тук са безкрайни. Може да пришиете кръпки на пръстите и петата на чорапчето, както и подгъв в горния край. Може да залепите снежинки, или пък изрязана от филц фигурка. Може да добавите пискюли или пък звънчета. А като финален щрих може да избродирате името на близък човек в горния край.

Приятно творене от мен,

Ем



















3 коментара:

  1. Прикрасни предложения Ем. Задължително ще направя едно за моя син. Весело предколедно настроение.

    ОтговорИзтриване
  2. Много красиви чорапчета! Благодаря ти Ем за идеите ! И аз ще направя две чорапчета , може и бродерия да сложа .

    ОтговорИзтриване
  3. чорапчетата са страхотни, а от къде мога да поръчам два?благодаря предварително,

    ОтговорИзтриване